"Akaryakıt istasyonlarındaki indirimler gerçeği yansıtmıyor"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 11 Nolu (Gaz ve Akaryakıt İmalatı ile Ticareti) Meslek...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 11 Nolu (Gaz ve Akaryakıt İmalatı ile Ticareti) Meslek Komite Başkanı Özcan Sevim, akaryakıt istasyonlarında reklamı yapılan indirimlerin reel anlamda gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Sevim, akaryakıt istasyonlarının vergi hariç olarak hesaplama yaptığını ve aslında yüzde 2 veya yüzde 3 civarında olan indirimlerin yüzde 10 olarak duyurulduğunu kaydetti.

Bunun vatandaşı yanıltmak anlamına geldiğini ifade eden Sevim, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 11 Nolu (Gaz ve Akaryakıt İmalatı ile Ticareti) Komite olarak bu konuyu gündeme getirdik. Konuyla ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmanın sonucunu MTSO Yönetim Kuruluna ilettik. MTSO, komitemizin talebini hemen inceleyerek ortada haksız rekabete ve vatandaşlarımızın yanlış bilgilenmesine neden olan bu durumu İl Sanayi Teknoloji Müdürlüğüne iletti” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Odalarının tüm komiteleri gibi, 11 Nolu komiteninde kentin ekonomi dünyasındaki var olan sorunları tespit ve bunlara çözüm getirme sorumluluğu bulunduğunu hatırlatan Sevim, "Hiçbir kurumun vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirmeye ve haksız rekabetle sektöre zarar vermeye hakkı yoktur.” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz