"Akil İnsanlar Müzakere Sürecine Katkı Sağlayacak"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin etkin kanaat önderlerinden Taşkesenli Eğitim Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin...

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin etkin kanaat önderlerinden Taşkesenli Eğitim Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Taşkesenlioğlu, ülkenin terör belasından kurtulması için başlatılan müzakere sürecinin ve Akil İnsanlar heyetinin oluşturulmasının önemine değindi. Taşkesenlioğlu, "Analar ağlamasın, şehit haberleri artık gelmesin. Türkiye özlemini çektiği barış ortamına acilen kavuşmalı. Bu sürece akil insanlar katkı sağlayacaktır." dedi.

Ülkede yaşanan terörü sonlandırmak amacıyla başlatılan sürece toplumun değişik kesimlerinden destek yağmaya devam ediyor. Taşkesenli Eğitim Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Taşkesenlioğlu, Akil İnsanlar heyetinin oluşturulmasının süreç adına önemli olduğunu ifade etti. Taşkesenlioğlu, Türkiye'yi temsil eden her kesimden ve görüşten akademisyen, kanaat önderi, sanatçı ve gazetecilerden oluşan 62 kişilik heyetin görevini başarıyla ve layıkıyla yerine getireceğine inandığını dile getirdi. Akil İnsanlar'ın hazırlayıp hükümete sunacağı raporun ülkenin aydınlık geleceği ve huzuru için büyük bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Taşkesenlioğlu, şunları söyledi: "Ülkede son 30 yıldır akan kanın durması, anaların ağlamaması, artık terörün nihai olarak sona ermesi lazım. Terörü sona erdirecek müzakere sürecine destek amaçlı oluşturulan akil insanların yapacağı çalışmalar çok önemli. Terörü bitirme adına yıllarca denenen çareler sonuç vermedi. Artık sona gelindi. Terör örgütü kayıtsız şartsız silah bırakıp, sınır dışına çıkmalı. Ülkedeki bütün herkes, terör örgütünün mağdur ettiği aileler de dahil olmak üzere, sürece destek vermeli. Her kesimden saygı duyulan, sevilen Akil İnsanlar'ın hazırlayıp hükümete sunacağı rapor, ülkede kardeşlik, birlik ve dirliğin yeniden inşası adına çok önemli."

Reklam
Reklam

Sürece destek vermeyen MHP ve CHP'nin tarih karşısında büyük bir imtihan verdiğinin altını çizen Taşkesenli Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı, "TBMM'de grubu bulunan her siyasi parti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli menfaatleri bakımından sürece katkı sağlamalı. Oluşturulan komisyonlarda yer almalı. Yoksa millet bunun hesabını sandıkta sorar. MHP ve CHP'nin Meclis'te olmalarının amacı bu. Süreci eleştirebilirler, alternatif çözüm süreçleri önerebilirler, ancak süreçle ilgili komisyonlara girmemenin, milleti sokağa dökecek beyanatlarda bulunmanın vebalini veremezler. Tarih bu sürece katkı verenlerle vermeyenleri bir gün yargılayacaktır. Bayrak, toprak ve ezandan taviz verilmeden her türlü konularda siyasiler mutlaka anlaşmalıdırlar." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: