"Aktif Sakıncalı Ve Şüpheli Personele Düşük Sicil Verilecek"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 28 Şubat İddianamesi'nde, askerler arasında yapılan ayrım gözler önüne seriliyor. Aktif sakıncalı ve şüpheli personele mümkün olduğu nispette düşük sicil verilmesi emri verilirken, MİT ve emniyet üzerinden bu şahısların dinlenilmesi talep ediliyor, eş ve çocukların giyimlerinin takip altına alınması isteniyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Ankara 'gizli antetli' ve 'gizli kaşeli', 18 Aralık 1995 tarih ve İSTH:3590-1482-951PL.YNT D. (İKK.Ş.) 721 sayılı, İstihbarat Başkanı Hava Tümgeneral Yücel Özsır tarafından imzalanan 13 sayfadan oluşan el yazısı ile yazılmış belgede dikkat çekici bilgiler yer alıyor.

Reklam
Reklam

Yıkıcı-Bölücü Unsurların Hava Kuvvetlerine Sızmalarına Karşı Alınacak Önlemler" bölümünde, şüpheli ve sakıncalılarla ilgili alınacak önlemler anlatılıyor.

Sakıncalı ve şüpheli kategorisine alınan personelin, yürürlükteki emir ve yönergelere göre titizlikle takip ve kontrol altında bulundurulması isteniyor. Aktif faaliyetleri tesbit edilen personelin sicil yoluyla Hava Kuvvetleri'nden ilişkilerinin kesilmesi cihetine gidileceği vurgulanıyor.

Bu maksatla, yeterli delillerin sicil amirleri tarafından oluşturulmasına gayret gösterilmesi talep ediliyor. Bunun için ise şu çalışmalar isteniyor:

Ev ve iş telefonları yasalara ve yönergelere göre gerekli müsaade alınarak, MİT bölge temsilcilikleri ve mahalli emniyet makamları ile gerekli koordinelerde bulunularak dinletilecektir.

Aktif sakıncalı ve şüpheli personele mümkün olduğu nispette düşük sicil verilecektir.

Askerlik terbiye ve nezaket kurallarına uymayan en küçük hareket ve davranış disiplinsizlik olarak telakki edilecek ve disiplin amirlerinin yetkileri dahilinde cezalandırılacaktır.

Reklam
Reklam

Eş ve çocuklarının giyinişlerine dikkat edilecek, eşleri ve çocukları belli bir ideolojiyi temsil edecek şekilde giyinen personel uyarılacaktır. Bu personelin eş ve çocuklarının faaliyetleri, uyarılara uyup uymadıkları takip edilecektir.

"YÖNERGELERE UYGUN FOTOĞRAF ÇEKTİRMEYENLERE SAĞLIK FİŞİ VERİLMEYECEK"

İç Hizmet Yönetmeliği ve yönergelere uygun şekilde fotoğraf çektirmemiş personelin eş ve çocuklarına askeri kimlik kartı ve sağlık fişi verilmeyecektir.

Personel ile eş ve çocuklarından çağdaş olmayan kıyafetli olanlar orduevlerine, askeri gazinolarına ve misafirhanelerine alınmayacaktır. Direnme halinde, çirkin bir olaya meydan vermemek için durum, orduevi ve askeri gazino müdürleri tarafından merkez komutanlığına bildirilecek, girenlerin orduevi ve askeri gazinolardan çıkarılması sağlanacak, haklarında kovuşturma açılmak üzere düzenlenecek dosya merkez komutanlığı ve bağlı oldukları komutanlığa gönderilecektir.

Tüm sicil amirleri ve birlik komutanları, personelini ve ailelerin iyi tanıyacak, aşırı akımlara meyledenleri ikaz ve ikna edecek, eğilimlerini değiştirmeyenler hakkında T.S.K. İstihbarata Karşı Koyma, Koruyucu Güvenlik ve İşbirliği Yönergesi'ne göre işlem yapacaktır.

Reklam
Reklam

Takip ve kontrol altında bulundurulan personelin kanaat raporları yönergeye uygun olarak, gerçeği yansıtacak şekilde sicil amirleri tarafindan itina ile doldurulacaktır.

Birliğindeki sakıncalı ve şüpheli personelin takip ve kontrolünde ihmali görülen, yıkıcı-bölücü faaliyetlere karşı ilgisiz kalan birlik komutanlarının bu davranış ve tutumları sicillerine yansıtılacaktır.

Yıkıcı-bölücü faaliyetlerle ilgili yazışmalara 'Gizli Kişiye Özel' gizlilik derecesi verilecek, bu konulardaki uygulama emirleri el yazısı ile yazılarak gönderilecektir. Kontrollü evrak gibi çok sıkı takip ve muhafaza edilerek, fotokopi ile çoğaltılmayacak, bilmesi gerekenlerin dışındaki hiçbir personelin nüfuz etmesine imkan verilmeyecektir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: