"ankara Kültür, Sanat Ve Sergi Evi", Bakanı Günay Tarafından Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Ankara'nın müze, yeni sergi salonları talebinin yükseltilmesi gerekiyor. Bu...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Ankara'nın müze, yeni sergi salonları talebinin yükseltilmesi gerekiyor. Bu konuda kamuoyu oluşturulmalı ve hep birlikte hareket edilmeli" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihi Abidinpaşa Köşkü'nün 'Ankara Kültür, Sanat ve Sergi Evi'ne dönüştürülmesi dolayısıyla düzenlenen açılışa katıldı. Günay, burada yaptığı konuşmada, bir dönem Türkiye'de bir akıl tutulması yaşandığını kaydederek, "Tarihsel binaların yıkılıp, estetikten yoksun gelişigüzel binaların yapıldığını hep gördük. Geçenlerde Adana'daydım, 1940'larda yapılmış bir halk eğitim merkezi binası var. İçinde son derece güzel bir salonu var. O salona gerekli olan ek üniteler var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

1990'larda yapılan kültür merkezlerini şimdi Anadolu'dan temizlemeye çalıştıklarını anlatan Günay, bu merkezlerin hem teknik hem estetik hem de planlama açısından kötü olduğunu ifade etti. Günay, "Bir 1920'lerin, 1930'ların koşullarında yapılan binalara, bir de 1990'ların koşullarında yapılan estetikten yoksun yapılara bakın" dedi. Günay şöyle devam etti:

"Türkiye'nin her yerinde ve Ankara'da tarihe sahip çıkma bilinci yeni yeni uyanmaya başladı. Maalesef bu konuda biz Batı merkezlerini, önemli bir şehirlerini gezdiğimiz zaman bir geri kalmışlık yaşadığımızı görüyoruz hep birlikte."

Ankara'nın müze ve yeni sergi salonları talebinin yükseltilmesi gerektiğini anlatan Günay, bu konuda kamuoyu oluşturulması gerektiğine ve kültür-sanat alanında yapılacaklar için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğine işaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: