"Anne-babanın evladına yaptığı dua, Peygamberin ümmetine yaptığı dua gibidir"

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, anne-babanın evladına yaptığı duanın Hz. Muhammed'in(SAV) ümmetine yaptığı dua gibi olduğunu söyledi....

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, anne-babanın evladına yaptığı duanın Hz. Muhammed'in(SAV) ümmetine yaptığı dua gibi olduğunu söyledi.
Antalya Gazipaşa İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Âlemlere rahmet Hz. Muhammed (SAV) Sevgisi' başlıklı konferansta konuşan Döngeloğlu, Peygamber Efendimiz'in aile hayatından örnekler verdi. Güller Efendisi'nin İslam'ı tebliğinde çektiği çileli hayattan anektodlar sunan Döngeloğlu, Gazipaşa Düğün Sarayı'nı dolduranları duygulandırdı. Döngeloğlu, "Efendimiz Rebiyülevvel ayının 12. gecesi pazartesi günü kuşluk vakti dünyaya geldi. Vefatı ise yine doğduğu gündür. Resulullah (SAV) kiminin hayatında dünyaya gelir kiminin hayatında vefat eder. Herkes kendi hayatına baksın Peygamber hayatımızda doğdu mu, öldü mü? Bunu anlamak gerekir. O hayatı ile bize örnek olmuş biz onu örnek almalıyız." dedi.
O’nun 63 yıllık çileli hayatının anlatmakla bitmeyeceğini ifade eden Döngeloğlu, aile hayatının da tüm Müslümanlarca örnek alınması gerektiğini ifade etti. Eşlerin birbirlerine, anne babanın da evlatlarına hayır dua etsini, bedduadan kaçınmalarını tavsiye eden Döngeloğlu, "Çünkü anne-babanın evladına yaptığı dua, Peygamber Efendimiz(SAV)’in ümmetine yaptığı dua gibidir." diye konuştu.
Konferansın ardından İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, Ömer Döngeloğlu'na çiçek takdim etti. Döngeloğlu, daha sonra kitaplarını imzalayıp okuyucuları ile sohbet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz