"arap Halklarının Demokrasi Ve Özgürlük İçin Yürüyüşü" Toplantısı Sona Erdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Arap ülkelerinden temsilcilerini İstanbul'a buluşturan toplantı sonrası...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Arap ülkelerinden temsilcilerini İstanbul'a buluşturan toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, "Arap ülkelerinin yabancı modellere ihtiyaç duyulmadan kendi özgün çizgilerini oluşturacaklarına güvenilmektedir" dedi.

"Değişen Mevsimler: Arap Halklarının Demokrasi ve Özgürlük için Yürüyüşü" temalı konferans, İstanbul'da sonlandı. Konferansın son gününe katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, oturumları dikkatle takip etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, toplantı sonunda bir basın açıklaması yaparak toplantıyla ilgili bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

CHP olarak toplantıdan aldıkları izlenimleri sıralayan Loğoğlu, "Arap halklarını özgürlük, adalet ve demokrasi için başlattığı mücadeleyi desteklemekte ve bu yürüyüşün barış istikrar ve güvenlik içerisinde sürdürülmesi istenmektedir. Arap ülkelerinin bağımsızlık, egemenlik, toprak bütünlüğü ve ulusal birliklerinin korunması, ülke kaynaklarının ülke halkının refahı için kullanılması, uluslararası toplumun her noktada meşruiyet içerisinde hareket etmesi, dış müdahale ve dayatmalar olmaması, şiddetin durdurulması, muhtaç olanlara insani yardım yollarının açılması ilke ve esaslarının tüm taraflarca gözetilmesi istenmektedir" dedi.

CHP'nin Araplar arası ihtilaflara ve komşu ülkeleri iç işlerine Türkiye'nin karışmaması yönündeki tutumunun katılımcılar tarafından takdirle karşılandığını belirten Loğoğlu, "Arap ülkelerinin ortak tarafları kadar her birinin farklı özellikleri olduğu bilinmekte. Yabancı modellere ihtiyaç duyulmadan kendi özgün çizgilerini oluşturacaklarına güvenilmektedir. Konferanstan çıkardığımız bir sonuç da bu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantıda Suriye konusuna da değinildiğini ifade eden Loğoğlu, şunları söyledi:

"Suriye ile ilgili olarak şiddete son verilmesi ve siyasi bir süreç başlatılması hedefleri doğrultusunda Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin yürütmekte olduğu süreç desteklenmektedir. BM ve Arap Ligi temsilcisi Kofi Annan planının bütün unsurlarının uygulanması, özellikle şiddetin durdurulması için Suriye'deki bütün taraflara sorumluluk düştüğüne dikkat çekilmektedir. Suriye yönetimi ülkedeki insani krizin giderilmesi için acil adımlar atmaya çağırılmaktadır"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: