"artık Bir Buçuk Saatte Gençleşmek Mümkün"

Estetik International Kliniği Güzellik Uzmanı Makbule Kalenderoğlu, bir buçuk saatte gençleşmenin, daha ışıltılı, daha parlak...

Estetik International Kliniği Güzellik Uzmanı Makbule Kalenderoğlu, bir buçuk saatte gençleşmenin, daha ışıltılı, daha parlak bir cilde sahip olmanın PRP uygulamasıyla mümkün olduğunu söyledi. Kalenderoğlu, PRP uygulamasıyla botoks ve dolgunun tarihe karıştığını belirterek, uygulamanın etkili olması için 3 seansın yeterli olduğunu kaydetti.

Bayanlara güzellik ve gençleşme konularında bilgiler veren Estetik International Kliniği Güzellik Uzmanı Makbule Kalenderoğlu, bir buçuk saatte gençleşmeyi sağlayan PRP yöntemi ile yüz gençleştirme, leke tedavisinde ve deri sivilcelerinin tedavisinde çalışabildiklerini, hatta saç dökülmesinde kök hücre tedavisinde etki sağlayabildiklerini söyledi. Kalenderoğlu, PRP uygulamasındaki sloganın 'Kendi kanınızla kendinizi gençleştirin' olduğunu kaydetti. Kalenderoğlu, yüz gençleştirmede botoks ve dolguyu tarihe karıştıracak PRP yönteminin detayları ile ilgili şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Hastamızdan 10 cc kadar kan alıyoruz. Kanı pilateretlerine ayırıyoruz, plazmasına ayırıyoruz. Plazmanın içinde onarıcı, cildi kendi kendine tedavi edici faktörler var. Bunları daha sonra yüzüne enjekte ediyoruz. Bu yöntemle daha ışıltılı, daha parlak bir cilde sahip olacak. Kırışıklıklar yok olacak. Hyaluronik asidin ciltte tekrar artmasını sağlıyor. Bu sayede cilt de genç ışıltılı ve gençleşmiş bir hale geliyor. 3 seans öneriyoruz. 15 gün ya da ayda bir yapılan aralıklarla toplam 3 seans gerekiyor. Cildimiz yaşlanmaya devam ettiği için de 8 ayla 1 yıl arasında sadece bir kez uygulamayla her zaman ışıltılı hale gelebiliyor. Tamamen bittikten sonra 20 dakikalık kazmara maske uygulaması yapıyoruz. Bu maske cildi sakinleştiriyor ve kızarıklıkları alıyor. Maske sonrasında ise 20 dakikalık bir led terapi dediğimiz bir kırmızı ışık terapisi yapıyoruz. Bu da onarıcı tedavi yöntemi. Bir buçuk saate yakın bir tedavi süresi var. Sonra 15 gün ila 1 ay sonra bir seans daha uygulamayı istiyoruz. 3. seans bittikten sonra yılda bir kez uygulama yetiyor."

Reklam
Reklam

Lazer epilasyonu işleminde ise mevsim sıkıntısı olmadığını hatırlatan Kalenderoğlu, ütüleme lazer epilasyonunun özellikle incelmiş tüylerde çok başarılı olduğunu ifade etti. Kalenderoğlu, lazerlerin tümünün incelmiş tüyleri görmediğini söyleyerek, "Bir süre sonra inceltiyorlar ve bırakıyorlar. Ütüleme lazer epilasyonunda lazer incelmiş tüyleri gördüğü için lazer epilasyon başarılı bir şekilde sonuçlanmış oluyor. 6 seans gerekiyor. Seans araları da vücut bölgelerine göre değişiyor. Kol bölgesinde 8 hafta arayla çalışıyoruz, sonra tüyler çıkmamaya başlıyor" şeklinde konuştu.

Yaz mevsimleriyle beraber epilasyona erkeklerin de ihtiyaç duyduğunu anlatan Kalenderoğlu, "Plajlarda görüyoruz. Kıl sorunu olan erkekler çok fazla ülkemizde. Onlar da rahatlamak istiyor. Sadece estetik açıdan değil, terleme yapıyor, batıklara sebep olabiliyor. Lazer tedavisi aynı zamanda batık tedavisinde yapılması gereken bir işlem. Batık tedavisinde doktorlar yönlendiriyor bize, kıl köklerini yok ettiği için de bir daha batık sorunu yaşamıyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

ESWT AKUSTİK SES DALGA TERAPİ YÖNTEMİ

Bayanların merak ettiği bir başka konu olan sıkılaştırma ve yağların eritilmesi hakkında konuşan Güzellik Uzmanı Berna Cön ise, bu konuda ESWT cihazını önerdiklerini söyledi. ESWT cihazını akustik ses dalga terapi yöntemiyle bölgesel yağların harekete geçirilerek eritilmesi olarak tanımlayan Cön, bu yöntemin selüloit tedavisinde çok güzel sonuçlar verdiğini kaydetti. Cön, programın haftalık seanslar olarak planlandığını ifade ederek, "Toplam 10 seans paket program şeklinde yapılması gereken bir işlemdir. Ara uygulamalar olarak ödemi attırmak için, vücuttaki direnci artırmak için lenf drenajı uygulamasıyla desteklenebilir. Çeşitli rahatsızlığı olan kişilerde sadece uygulama yapılmaz, o bölgede iritasyonu olan kişilerde yapmıyoruz. Hamile kişilerde yapılmaz. Onun dışında kemik dokusunda hasarı olan, kemik rahatsızlığı ve hastalığı olan kişilerde uygulaması yapılmıyor. Onun dışındaki bütün kişilerde yaş sınırı olmaksızın uygulama yapılabilir. Herhangi bir yan etkisi yoktur. Tek yan etkisi çok nadir olarak morluk oluşabilir. O da birkaç gün içinde geçer. Uygulama yapıldıktan sonra aşırı yorulmuş, spor yapmış gibi ağrı hissedebilir bölgede. Ağrı da zaten uygulama yapıldıktan ve bittikten sonra işlem bir saat içerisinde en geç geçmiş olur" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ESWT işleminin kilo verdirme işlemi olmadığını vurgulayan Berna Cön, programın bölgesel inceltme programı olduğunu kaydetti. Bölgesel incelmede hastanın desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Cön, hastaların bu işlemi yaparken günde en az 2 litre su içmeleri gerektiğini dile getirdi. Cön, programın spor ve egzersizle birlikte desteklenmesi gerektiğini kaydederek, "ESWT işlemi en az 10 saat olarak planlanır. Bunun üzerinde olabilir, kişiye göre değişir. Çok fazla kiloluysa, yağ dokusu çok fazlaysa tek başına ESWT cihazı değil aynı zamanda destekleyecek diğer cihazlarımızla kombine ederek yapıyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: