"Artık hastane girişlerinde güvenlik çemberi olmasını istiyoruz"

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Ersin Arslan’ın ameliyatına girdiği 85 yaşındaki...

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Ersin Arslan’ın ameliyatına girdiği 85 yaşındaki hastanın torunu tarafından bıçaklanarak öldürülmesi eğitim gördüğü Trabzon’da kınandı. Trabzon Tabi Odası Başkan Yardımcısı Dr. Osman Bulut, "Artık hastane girişlerinde otellerde ve bazı resmi işyerlerinde olduğu gibi güvenlik çemberi olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (Eski Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi) görev yapan Arslan’ın eski okul ve mesai arkadaşlarının da aralarında bulunduğu doktorlar ve sağlık personeli, başhekimlik binası önünde yapılan basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Trabzon Tabi Odası Başkan Yardımcısı Dr. Osman Bulut, burada grup adına yaptığı açıklamada, doktorlara yönelik saldırılardan bıktıklarını belirterek, hastanelere girişlerde otellerde, iş yerlerinde ve bazı resmi kurumlarda olduğu gibi güvenlik çemberi oluşturulmasını istedi. Gaziantep’te yaşanan olayın tüm sağlık camiası gibi kendilerini de derinden üzdüğünü ifade eden Bulut, "Bu ülkede bir beyin kolay yetişmiyor, ancak çok kola harcanabiliyor. Bu ve benzer olaylar artık çok sık yaşanmaya başladı." dedi.

İbni Sina’nın ‘İlim ve sanat hürmet edilmediği yerden göç eder’ sözüne atıfta bulunan Dr. Bulut, artık buna doğru gedildiğini ifade etti. Doktorların bugüne kadar hastalarını anne, baba, bacı ve kardeş gibi gördüğünü anlatan Bulut, şöyle devam etti: "Maalesef düşündüğümüz gibi değil, bir kısmını bizi arkadan bıçaklayan, silahla saldıranlar olarak görüyoruz. İnsanlar biz hekimleri taktir-i ilahinin önüne geçecek ve Azrail’in görevlerini kısıtlayacağımızı sanmasınlar."

"ÇOK VEFALI, ÇALIŞKAN VE BİR O KADAR BECERİKLİYDİ"

Reklam
Reklam

Öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden öğrencisi olduğunu söyleyen Dr. İsmet Eraydın da eğer şiddet uygulanacaksa Arslan’ın en son sırada gelecek birisi olduğunu vurguladı. "Çünkü çok vefalı, çalışkan ve bir o kadar becerikliydi." diyen Eradydın, "Bu becerisi sayesinde zaten okulu bitirir bitirmez ihtisasını kazandı. Daha yüksek yere gidecekken de Göğüs Cerrahesi’ni tercih etti. Bunu da hastaları sevdiği ve onlara hizmet etmek istediği için yaptı. Amerika’da bir hasta 6 saat sonra acile girip muayene olur, hiç ses çıkartmaz. Ama burada kaşıntısı olan bir hasta anında muayene olmak ister. Şunu sorgulamak gerekiyor, beyaz önlüklülerle ya da okumuşlarla halk arasındaki bu husumeti yapan sistem vebalini vermek zorunda. Yani bu sistemin tekrar sorgulanması gerekiyor." diye konuştu.

Arslan’ın okul arkadaşı Dr. Murat Ali Yazıcıoğlu da 6 yıl boyunca berabere eğitim aldıklarını arkadaşının bu şekilde vefat etmesinin kendisini çok üzdüğünü dile getirdi.

Yakalarına merhum Dr. Ersin Arslan’ın fotoğrafı ile silah kurdale takan doktorlar, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: