"Artık her sabah uyandığımızda şehit haberleri duymak istemiyoruz"

Hakkari’deki 24 askerin şehit edilmesi, 18 askerin de yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırıları Eskişehir’de protesto edildi....

Hakkari’deki 24 askerin şehit edilmesi, 18 askerin de yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırıları Eskişehir’de protesto edildi. Protesto gösterisinde öğrenciler, artık her sabah uyandıklarında şehit haberleri duymak istemediklerini belirtti. Türk-Kürt birliğine de vurgu yapan gençler, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
Bir grup lise öğrencisi, ders çıkışı ellerinde büyük Türk bayrağı açarak İkieylül Caddesi'nde yürüdü. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘İmralı Apo’ya mezar olacak’, ‘Şehidim hakkını helal et’ şeklinde slogan atan öğrenciler, ardından Taşbaşı Çarşısı önüne geldi. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan öğrenciler, akabinde İstiklal Marşı'nı okudu. Çevredeki vatandaşlar da gençlere alkışlarla destek verdi.
Daha sonra dağılan öğrenciler yaptıkları açıklamada, birlik beraberlik çağrısı yaptı, artık her sabah uyandıklarında şehit haberleri duymak istemediklerini söyledi. Türk ve Kürtlerin kardeş olduğunu, bu zamana kadar beraber yaşadıklarını, bundan sonra da bir arada kardeşçe yaşamak istediklerini anlatan gençler, şöyle dedi: “Bakın bizler Kürt ve Türkler bir arada yaşıyoruz. Kimseyle sorunumuz yok. Bu zamana kadar bizleri sağ-sol olarak vurdurdular. Şimdi de Kürtleri kullanan PKK çıktı. PKK, Kürt kimliğine sığınıp insanları aldatmasın. Kimse oyuna gelmesin. Artık uyansın. Tepkimiz kanlı terör örgütüne, ülkesini satan PKK’ya, Türkiye’yi başkalarının direktifiyle hareket eden terör örgütüne.”
Amaçlarının insanları sokağa çekmek olmadığını kaydeden gençler, “Hedefimiz artık şehitlerin olmaması. Kürt ve Türklerin kardeş olduğunu anlatmak. PKK’nın Kürtleri kullandığını göstermek.” dedi. Öğrenciler, yaptıkları protestonun ardından dağıldı.
Öte yandan, kentte BDP il binası yanındaki binalara da dev Türk bayrakları asıldı. Polis, BDP il binası çevresinde geniş güvenlik tedbiri aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz