"Banka müdürleri kendi rızasıyla geldi"

Rekabet Kurumu'nun maaş promosyon dağıtımına ilişkin 8 banka yöneticisinin sözlü savunmasını almasının yankıları sürüyor.

Konuyla ilgili Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı son gelişmelere ilişkin Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı.

Bütün savunmaların mevzuat çerçevesinde alındığına dikkat çeken Kaldırımcı şunları söyledi:
"Bankacılık hassassiyetini, ekomideki ağırlığını biliyoruz. İyi bir karar almak için de elimizdengeleni yapıyoruz. Bu soruşturmayla ilgili maksadı aşan spekülasyonların olduğuna şahit aldık. 1991'den bu yanan 160 soruşturma yaptık. Biz banka müdürlerinin karşımıza gelip savunma yapmalarını talep etmedik. Onlar kendi rızalarıyla geldiler. Özellikle banka müdürlerini istemedik.

Reklam
Reklam

Türkiye'de böyle bir soruşturmanını yapılıyor olması serbest piysasnın geliştiğini ve kurumsallaşmaya başladığını gösteriyor. Ayın 10'a kadar açıklanacak kararlarla ilgili müzakerelerimizi yapıyor olacağız. Psikolojik ortmaın bankacılık sektörü için önemli olduğunun farkındayız.
İhlal tespi edilirse ceza söz konusu olabilecek. Kanunda cezanın bir önceki cironun yüzde 10'una kadar verilebileceği belirtliyor. Biz kendi kulvarımızda süreci tamamlamaya çalışacağız. Kurulun insiyatif kullanma yetkisi de bulunmaktadır. Ayrıca bu süreçte BDDK ile temaslarımız da oldu. Öte yandan çimento sektörüyle ilgili soruşturma devam ediyor."( GAZETE HABERTÜRK)