"Barış Için Fırsat Doğmuştur, Bunu Çok Iyi Değerlendirmek Lazım"

Saadet Partisi (SP) Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, İmralı ile başlayan ve kamuoyuna barışın olabileceği...

Saadet Partisi (SP) Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, İmralı ile başlayan ve kamuoyuna barışın olabileceği sinyalleri veren sürecin, adım adım olumlu bir şekilde gelişmesinin çok sevindirici olduğunu söyledi.

Barışın sağlanması ve bu sürecin mutlu bir sonla bitmesinin en büyük dilek ve temennileri olduğunu ifade eden Fırat, “PKK'nın elinde tutsak bulunan 8 kamu görevlisinin karşılıklı görüşmelerle serbest bırakılması, bu sürece olumlu yönden katkı sağlayacağı görüşü hâkim olmuştur. Bu hassas dönemde yapılan bu jest, barışın sürecinin bölge halkı üzerindeki olumlu gelişmeyi ve barışa dair olan inancını bir kat daha artırmıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Barışa sekte vurmak isteyen iç ve dış mihrakların oyunlarına alet olmadan, bu sürecin karşılıklı güven içerisinde sürdürülmesi temennisinde olduklarını söyleyen Fırat, “Çünkü bölge insanımız ve ülkemiz yıllardır büyük bir çile çekmektedir. Artık bu kanın durması ve bu kirli savaşın sona ermesi gerekmektedir. Bugün bu fırsat doğmuştur. Bunu çok iyi değerlendirmek lazımdır. Siyasilerin, sivil toplum kuruluşlarının, akil adamların, akademisyenlerin, medyanın, düşünürlerin, toplumun, kısacası herkesin bu sürece olumlu yönde destek vermesi ve barış için elinden geleni yapması kaçınılmaz olmuştur.” diye ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: