"Başbuğ’un yargılanmasında yetkili mahkeme sivil adli yargıdır"

Yozgat Barosu Başkanı Avukat Hacı İbiş, eski Genelturmay Başkanı İlker Başbuğ’u, 'İnternet Andıcı' soruşturması kapsamındaki...

Yozgat Barosu Başkanı Avukat Hacı İbiş, eski Genelturmay Başkanı İlker Başbuğ’u, 'İnternet Andıcı' soruşturması kapsamındaki yargılama yetkisinin sivil mahkemede olduğunu söyledi. İbiş, "Zira eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a isnat edilen suç görevi ile alakalı bir suç değildir. İsnat edilen suç kapsamındaki eylem ve işlemler görev icabı ve görevin gerektirdiği eylem ve işlemler olmadığı için yargılamaların da sivil adli yargıda olması gayet açıktır." dedi.
Demokratik sistemlerle iş başına gelmiş siyasi iradenin gayri hukuki yollarla yıpratılmasının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğine işaret eden Barı Başkanı İbiş, "Parti ideolojisi veya programı her ne olursa olsun demokratik sistemlerde seçimle iş başına gelmiş siyasi iradenin gayri hukuki yollarla yıpratılması için internet sitelerinde aleyhte propaganda yapılması hangi kurum ve kuruluşun yaptığına bakılmaksızın kabul edilemez. Siyasete ve demokrasiye müdahale edip hukuku askıya almaya hiçbir kurumun ve kişinin yetkisi ve hakkı yoktur." şeklinde konuştu.
Olaya tamamen hukuku zeminde yaklaşmak gerektiğini belirten İbiş, şu ifadelere yer verdi: "Hukuk karşısında herkes eşit olup kimseye makamından ve mevkisinden dolayı yargılamada ayrıcalık tanınamaz. Silahlı kuvvetlerin internet sitelerinde siyasi iktidar aleyhinde kara propaganda yapması görev icap ve gerekleriyle alakalı eylem ve işlemleri değildir. Silahlı kuvvetlerin bir hukuk devletinde böyle bir hakkı ve yetkisi tabi ki yoktur. Dolayısıyla yetkili mahkeme sivil adli yargıdır. Askeri yargı ve yüce divan değildir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz