"Batman’a ürün satamıyoruz, müşterilerimiz il dışından geliyor"

Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde konteyner, kamyon damperi-kasası ve prefabrik ev üretimi yapan Özyılmaz Makine, Batman’a...

Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde konteyner, kamyon damperi-kasası ve prefabrik ev üretimi yapan Özyılmaz Makine, Batman’a ürün satamadıklarından yakındı. Firma yetkilisi, "Müşterilerimiz il dışından geliyor. Firmamızın kalite belgeleri olmasına rağmen alıcı Batman dışına gidiyor." diye yakındı.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Stratejik Plan Yürütme Kurulu üyeleri, organize sanayi bölgesinde konteyner, kamyon damperi ve kasası, prefabrik ev üretimi yapan Özyılmaz Makine'yi ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nasıroğlu ve yürütme kuruluna fabrikayı gezdiren firma sahibi Mahmut Yılmaz, ürettikleri ürünler hakkında bilgi verdi. Kendi öz sermayelerini kullanarak fabrikayı bu seviyeye getirdiklerini belirten Yılmaz, yurt dışı ihracatlarının olmadığını, ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden sipariş aldıklarını söyledi. Günlük 10 konteyner üretme kapasitesi olan fabrikanın acil durumlar için seri üretim yapabildiğini belirten Yılmaz, fabrikanın çalışan işçi sayısının 17 olduğunu, bu sayının artırılacağını ifade etti. Yılmaz, Van depremi sonrası toplam 200 tane konteyner üretmeleri, 300 konteynerin de onarımını yapmaları dolayısı ile Vali Turhan’dan ödül aldıklarını dile getirdi.

Firma yetkilisi Cemal Yılmaz ise yaşadıkları sorunlara değindi. Cemal Yılmaz, “En büyük sıkıntımız üretim alanının yetersiz olmasıdır. Bir günlük üretim kapasitemizi karşılayacak alana dahi sahip değiliz. Bunun dışında ne yazık ki halkımızın gözünü sürekli dış piyasaya çevirmesi de bizim için sıkıntıdır. Firmamızın kalite belgeleri olmasına rağmen alıcı Batman dışına gidiyor. Batman’a ürün satamıyoruz, müşterilerimiz il dışından geliyor. Bu hem üretici firmalar için hem de Batman ekonomisinin gelişmesi açısından önemli bir sıkıntı yaratmaktadır.” dedi.

Reklam
Reklam

BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, ziyaret amaçlarının üyelerinin sıkıntılarını dinlemek ve sorunlarına çözüm üretmek olduğunu ifade etti. Nasıroğlu, "Biz bu sıkıntıları her ortamda dile getiriyoruz. Batman’ın bu kötü imajını yıkmak için elimizden geleni yapıyoruz. Batman ile ilgili ön yargısı olanların gelip Batman'ı gezmeleri, tanımaları ve ondan sonra düşüncelerinin olumlu yönde değişeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: