"Bayramda konuklarınıza et ve tatlı yerine meyve ikram edin"

Dr. Semih Emre Ayyıldız, bayramda konuklara et ve tatlı yerine meyve ikram edilmesini önerdi. Özellikle...

Dr. Semih Emre Ayyıldız, bayramda konuklara et ve tatlı yerine meyve ikram edilmesini önerdi. Özellikle mandalina ve portakal gibi kış meyvelerinin tezgahlardaki yerini almaya başladığını hatırlatan Ayyıldız, fiyatların da çok yüksek olmadığını söyledi.
Ayyıldız, "Kurban Bayramı'nda öğlen ve akşam öğünlerinde çoğunlukla et yemekleri tercih edildiği için bu öğünlerin saatlerine ve öğünlerin ardından yenilen tatlılara dikkat etmek gerekiyor. Biz akşam öğünlerinde et yemeklerinden uzak durulmasını ve tüm öğünlerde yemeklerin hemen üzerine bir de tatlı yenmesini pek önermiyoruz. Vatandaşlarımızı sağlıklı beslenmeye çağırıyoruz." dedi.
Et yemeklerinin gündüz öğünlerinde tercih edilmesi, yemeğin ardından tatlı yerine meyve tüketilmesi gerektiğini anlatan Dr. Semih Emre Ayyıldız,, "İlla tatlı yiyeceğim diyen vatandaşlarımız varsa hamur tatlıları yerine süt tatlılarını tercih etsin. Bu bayram alışkanlıklarımızı değiştirelim ve misafirlerimize süt tatlıları, hatta mümkünse c vitamini olan meyve ikram edelim. Hem sağlıklı beslenelim hem de bayramda kendimizi sağlığımızdan etmeyelim." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz