"Beni bul anne"

Tolga Baykal Ceylan 7 yıldır kayıp.

Kırklareli’nin Demirköy İlçesi’ne bağlı İğneada Beldesi’nde 26 yaşındayken kaybolduğu iddia edilen Tolga Baykal Ceylan, kayboluşunun 7 yılında hala bulunamaması protesto edildi. Eyleme BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı.

7 Ağustos 2004 tarihinde İğneada’ya gelen Tolga Baykal Ceylan’dan o tarihten bu yana haber alınamadı. Ceylan'ın ailesi, çocuklarının kaybolmasından devletin sorumlu olduğunu iddia etti. İstanbul'dan bugün otobüslerle İğneada’ya gelen sanatçı Nur Sürer, Cumartesi Anneleri ve İnsan Hakları Derneği üyeleri ile tatilini İğneada’da geçiren BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan belde meydanında toplandı. Ellerinde ‘Beni bul anne’ yazan pankart taşıyan grup, ardından kumsala indi ve Ceylan için yazdıkları mektupları şişeye koyarak karanfillerle birlikte denize attı.

Reklam
Reklam

Oğlunun 7 Ağustos 2004 günü 2 günlük tatil için İğneada’ya gittiğini anlatan anne Kadriye Ceylan, şunları söyledi: “İğneada’ya gelen oğlum Tolga Baykal Ceylan bir daha evine dönemedi. Aniden sesi soluğu kesilen oğlumun ardından onu aramak için 7 yıl önce ben buradaydım. Aradan yıllar geçti bugün ise buraya insanlara oğlumun kaybedilişini örtbas etmelerine izin vermeyin, kaybedenlere ise oğlumu bana verin, kutsal yaşama hakkına saygı duymadınız bari, mezar hakkına sahip olun. İnsan kaybetmek ağır bir suçluluktur demeye geldik. Ben nasıl oğlumun sesinin özlemi içindeysem, biliyorum ki oğlum da benim sesimi bekliyor. Oğlunun bir mezarı bile yok. Oğlum beni bekliyor. Ebedi uykusunda huzur içerisinde olmak istiyor. Oğlum onurlu bir insandı. Kimseyi öldürmedi, çalmadı, sadece adalet istedi. Onuruna uygun mezarı olmadı. Oğluma kutsal yaşama hakkını çok görenlere, oğluma bir mezar hakkını çok görenlere beni evlatsız bırakanlara soruyorum, 'oğlumu adalet istedi? diye mi katlettiniz? Dünya size kalacak mı?"

Reklam
Reklam

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun İğneada’ya hiç gelmeden araştırmaları bağlı olduğu Demirköy İlçesi’nden yaptıklarını iddia etti. Grup, yapılan basın açıklamasının ardından İstanbul’a döndü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz