"Bölgesel asgari ücret kapsamına Yozgat da dahil edilmeli"

Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Üyesi Gürses Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürses,...

Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Üyesi Gürses Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürses, bölgesel asgari ücret uygulamasına Yozgat’ın da dahil edilmesini istedi.
Gürses, Bakan Zafer Çağlayan’ın 2005 yılında Ankara Sanayi Odası başkanlığı döneminde bu bölgesel asgari ücret uygulamasının ekonomiye faydalı olacağı yönündeki açıklamalarını hatırlattı. Başkan Gürses, şöyle devam etti: "O dönemde yapılan bölgesel asgari ücret kapsamına Yozgat ve Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan’ın memleketi Muş da dahil edilmişti. Şimdi sayın bakanın hazırladığı ve çok yakında Meclis'e getirilecek olan bölgesel asgari ücret kapsamına ilimiz Yozgat’ında dahil edilmesini istiyoruz."
Yozgat’ın ekonomik anlamda doğu illerinden fazla bir gelişmeye sahip olmadığını kaydeden işadamı Gürses, "Çok yakında Meclis'ten geçecek olan bu bölgesel asgari ücret kapsamına ilimizin de alınmasını istiyoruz. Başta hemşehrimiz TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ ve milletvekillerimiz Sayın Soysal, Başer ve Durmaz’ı bu konuyla yakından ilgilenmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz