"Bürokraside Samsun Altın Dönemini Yaşıyor"

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Kentte tüm...

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Kentte tüm kurum ve kuruluşlar arasında çok güzel bir senkron yakalandığını ifade eden Başkan Yılmaz, bir birlikteliğin çok önemli avantajlar sağladığını söyledi. Başkan Yılmaz, “Ben uzun yıllar Samsun’da görev yapıyorum ama bu dönemi çok avantajlı olarak görüyorum. Geçmiş yıllarda bu kadar iyimserlik çizemeyebilirdik.” dedi.

Geçen ay yapılan oda ve meclis başkanlığı seçiminde göreve gelen Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ile ikinci kez seçilen Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’na başarılar dileyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da ortaya konulan birlikteliğe vurgu yaptı. Bundan sonraki süreçte hep birlikte güzel işler yapacaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Bir kurumun, kuruluşun ya da şahsın hayatta başarılı olması için ilişki sermayesi ve iletişim kurma kabiliyeti çok önemli bir unsur. Ben, tüm kurum ve kuruluşlar arasındaki senkronu da ilişki sermayesinin içine koyuyorum. Şu anda Samsun’da tüm kurumlar ve kuruluşlar arasında hakikaten çok güzel bir senkron var. Bu şehrimiz için çok önemli. Ben uzun yıllar Samsun’da görev yapıyorum, ama bu dönemi çok avantajlı olarak görüyorum. Geçmiş yıllarda bu kadar iyimserlik çizemeyebilirdik” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Samsun TSO’nun varlığının kent için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Oluşturduğunuz sinerjinin, yansımanın çok pozitif olduğunu düşünüyorum. Böylesi bir ortamda birbirimizin eksikliğinden öte fazlalığımızdan nasıl yararlanacağımıza bakmalıyız. Bu şehir bizden çok şey bekliyor. Bu şehrin geleceğiyle ilgili sorumlular biziz. Samsun’da kültür hizmetleri, sosyal hizmetler, eğitim hizmetleri, altyapı hizmetleri büyük oranda bitiyor. Birkaç yıl içerisinde Samsun şehri için yapacağımız şeylerin artık rutine oturacağına inanıyorum. Bizim bundan sonraki yapacağımız en önemli şeyi, şehrimizin ihracatını artırmaya dönük vereceğimiz mücadeleyi görüyorum. Artık hep birlikte bunun uğraşı içinde olacağız. Samsunumuz gerçekten Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri. İnşallah bundan sonra hep birlikte çok daha güzel işler yapacağız. Ben buna yürekten inanıyorum.”

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise kentte yaşanan birlikteliğin meyvelerinin alınmaya başlandığını kaydetti. Murzioğlu, “Güç birliğimizi daha da artırarak, güzel şehrimize yakışanı yapacağımıza inancım tam. Sizin de ifade ettiğiniz gibi şu anda tek eksikliğimiz ihracatımızın istediğimiz seviyede olmaması. Bu konuda Oda olarak birçok çalışma yaptık. Son olarak da ihracat master planını hazırladık. Lojistikle ilgili önemli yol aldık. Fuar ve Kongre Merkezimizde artık sona geldik. Konaklama ihtiyacımız vardı. Ama son dönemde şehrimizde ardı ardına yapılan otellerle birlikte bu sorunumuzda inşallah kısa sürede sona erecek. Hep birlikte artılarımızı eksikliklerimizi belirleyip, ihracatımızın artırılması için biran önce düğmeye basmalıyız. Şehrimiz her şeyin en iyisini hakkediyor. Kısa süre içinde de hak ettiklerine kavuşacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: