"CD'lerin Üzerindeki El Yazıları, Imza Atma Makinesi Ile Oluşturuldu"

Yargıtay'da, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı...

Yargıtay'da, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu Balyoz Darbe Planı davasının temyiz duruşması, 6. gününde.

Sanıklar Süha Tanyeri, Dursun Çiçek, Nedim Ulusan, Ahmet Zeki Üçok, Çetin Doğan, Ahmet Bertan Nogaylaroğlu'nun avukatı Hüseyin Ersöz, öğleden sonraki bölümde de savunmasına devam etti. Görseller kullanarak savunma yapan Ersöz, 11,16 ve 17 nolu CD'lerin üzerindeki el yazılarının imza atma makinesi ile oluşturulduğunu iddia etti. Balyoz delillerinden olan 11, 16 ve 17 numaralı CD'lerin sahte olduğunu ispatlamaya çalıştı. Yerel mahkemenin bilirkişi raporu istememesini eleştirdi.

Reklam
Reklam

Balyoz darbe planında konuşulacak konuları hazırladığı iddia edilen Poshor'la ilgili yeni gelişmeyi de hatırlatan Ersöz, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı'na Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor'un atanmasının yürütme erkinin bu davaya inanmadığının bir göstergesi olduğunu savundu. Bu görevlendirmeye karşı olmadığını ve Poshor'un bu görev için o yetiye sahip olduğunu dile getiren Ersöz, Cumhurbaşkanı ile hükümetin bu davaya müdahil olmadığını, başvuru dahi yapmadığını hatırlattı.

Balyoz davasında 20 yıl ceza alan ve darbe günlükleriyle anılan emekli Oramiral Özden Örnek'in avukatı H. Dinçer Eskiyerli, kararın bozulacağı temennisinde bulunarak savunmasına başladı. Son derece olumsuz koşullarda bir dava sürecinin sürdüğünü ileri sürdü. 40 sene boyunca kendisinin böyle bir yargılama görmediğini ileri savunan Eskiyerli, bine yakın dijital veride sahtecilik bulunduğunu iddia etti. Müvekkilinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli olduktan sonra evinde veya başka yerde herhangi bir dijital veri olmadığını ileri süren Eskiyerli, ifadeye gittiklerinde bu planın kendileri tarafından yapılıp yapılmadığının sorulduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Seminerdeki bir konuşma sebebiyle müvekkilinin suçlanmasının doğru olmadığını ileri süren Eskiyerli, dijital dosyalarının müvekkili tarafından hazırlandığını iddia edenlerin bunu kanıtlanması gerektiğini söyledi. Müvekkili hakkında ortaya atılan delillerin hiçbirinin delil niteliğinde olmadığını ileri sürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: