"Çiftçilerin don zararı karşılanacak"

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri yaptıkları ortak açıklamada, il tarihinde ilk defa patateste yaşanan don afeti...

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri yaptıkları ortak açıklamada, il tarihinde ilk defa patateste yaşanan don afeti nedeniyle zarar gören çiftçilerin sorunlarına çözüm bulabilmek için çaba harcadıklarını söyledi. Dondan dolayı 22 bin hektarlık bir alanda ekim yapılan 36 köyde 591 çiftçinin zarar gördüğü tahmin ediliyor.
AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider tarafından yapılan ortak açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Kasım ayı içerisinde ağırlıklı olarak Derinkuyu, Ürgüp, Acıgöl ve Nevşehir merkez ilçemizin güney kısımlarında meydana gelen ve özellikle patates çiftçimizin mağduriyetine neden olan don olayı ile ilgili olarak ilçe tarım müdürlüklerimiz ve il tarım müdürlüğümüz tarafından hasar tespitlerine geçtiğimiz hafta başlandı. Önümüzdeki hafta itibariyle bitirilecektir. Yaklaşık 22 bin hektarlık bir alanda 591 çiftçimizi, 36 köyümüzü etkileyen ve bugüne kadar yöremizde bu mevsimlerde yaşanmamış toprak altındaki patatesin donması afeti karşısında, bizim de girişimlerimizle, bakanlığımız ve hükümetimiz gerekli çalışmaları başlatmıştır. Nevşehir milletvekilleri olarak bizler; bugün olduğu gibi, bundan sonra da çiftçilerimizin dertlerine çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz