"Cinayetin namusu olmaz" ...

Ataman’ın öldürüldüğü Mersin Devlet Hastanesi önünde protesto etti

Mersin’de bir grup kadın, iki gün önce ayrıldığı sevgilisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Gülsüm Ataman ve tüm kadın cinayetlerini, Ataman’ın öldürüldüğü Mersin Devlet Hastanesi önünde protesto etti

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezi çalışanları, son günlerde giderek artan kadın cinayetleri ve kadına uygulanan şiddeti protesto etmek amacıyla Mersin Devlet Hastanesi önünde toplandılar. İki gün önce ayrıldığı sevgilisi tarafından 6 bıçak darbesiyle öldürülen Gülsüm Ataman’ın öldürüldüğü noktada, ellerinde dövizler ve attıkları sloganlarla kadına yönelik şiddeti kınayan kadınlar, kadın cinayetlerinin artık son bulmasını istediler.

Reklam
Reklam

"Kadın cinayetlerine karşı isyandayız" pankartı açarak "Kadın, yaşam, özgürlük" sloganı atan kadınlar, "Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir", "Cinayetin namusu yoktur. Namus cinayetlerinde ceza indirimi yapılamaz" yazılı dövizler taşıdılar.Burada grup adına açıklama yapan İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezi çalışanlarından Roza Yaruk, kadına yönelik şiddetin hız kesmeden sürdüğünü söyledi. 2011 yılında 232 kadının öldürüldüğünü, 600 kadının tacize, 180 kadının ise tecavüze uğradığını belirten Yaruk, 700 kadının da sadece politika yaptığı için tutuklandığını ifade etti. Sistematik olarak uygulanan baskı ve işlenen cinayetlerin katliam boyutuna ulaştığını dile getiren Yaruk, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün eşiğinde olduğumuz şu günlerde, işsizliğin, yoksulluğun, göçün pençesinde olan kentimizde bir gün önce tam da şu an bulunduğumuz yerde, Gülsüm Ataman 9 ay önce terk ettiği Murat Bilgiç tarafından 6 yerinden bıçaklanarak öldürüldü" dedi.

Silahla, bıçakla, testereyle kadınların yaşamlarına son veren kocaların, babaların ve kardeşlerin toplumsal gericilikten ve devletin yasalarından aldığı güçle tacize, tecavüze, öldürmeye devam ettiğini kaydeden Yaruk, kadına uygulanan şiddetin, tacizin sadece evde, sokakta değil, cezaevlerinde de hat safhaya ulaştığını söyledi. Yaruk, kadına uygulanan her türlü şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulması için tüm yetkilileri göreve çağırdı.

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan kadınlar, protesto eylemini olaysız şekilde sona erdirdiler.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz