"Çocuk Doktoru Eksiğini Gidermek Kısa Sürede Zor Görünüyor"

Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde çocuk...

Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde çocuk doktoru sıkıntısının kısa sürede çözülmesinin zor olduğunu söyledi.

Türkiye’nin her yerinde özellikle çocuk doktorunda sıkıntı çekildiğini ifade eden Erenoğlu, “Bazı yerlerde 350 bin nüfuslu yerlerde tek çocuk hekiminin olduğunu biliyoruz. Biz bu dönemde doktor bekliyorduk. Ancak gelmedi. Bundan sonra bize dolaylı yollardan söylenenlere göre 3-5 çocuk doktorunun gelebileceği belirtildi.” dedi.

Reklam
Reklam

Erenoğlu, sorunun çözülmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, bunun dışında önümüzdeki günlerde 25-30 pratisyen hekimin atanabileceğini anlattı. Erenoğlu, bu sayede en azından acil serviste hekim sıkıntısının kalmayacağını kaydetti.

Kısa bir süre önce çıkan haberlerde sıkıntıya dikkat çekilerek; hekim kadrosu 13 hastanede doktor sayısının 3'e düşmesi nedeniyle hastaların sıkıntı yaşadığı, hekimlerin özel hastanelere, aile hekimliğine geçmesiyle yerlerine atama yapılamadığı belirtilmişti. Doktor başına düşen hasta sayısının 2,5 kat arttığı bildirilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: