"Çocuklarınız Sınavlardan Daha Önemli"

Burdur Özel Alpaslan Ali Can Koleji’nin davetlisi olarak bir konferans düzenleyen Psikolog Musa Sarıcı, Burdurlu...

Burdur Özel Alpaslan Ali Can Koleji’nin davetlisi olarak bir konferans düzenleyen Psikolog Musa Sarıcı, Burdurlu velilere çocukların sınavlardan daha önemli olduğu uyarısında bulundu.
Son sınıf öğrenci velilerine yönelik sınav öncesi motivasyon programı Burdur Özel Alpaslan Ali Can Koleji Konferans Salonu’nda yapıldı. Öğleden önce velilere, sınav sonrasında da son sınıf öğrencilerine yönelik 2 seans halinde düzenlenen programda, son sınıf veli ve öğrencileri yaklaşan sınavlar öncesinde son hazırlıkların nasıl yapılması gerektiği, veli, öğrenci ve okul diyalogu konularında bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Kolejin İlköğretim Bölümü Müdürü Aydın Demirci, konferans öncesinde okul hakkında bilgiler verdi.

Bilgilendirmenin ardından Evyap Koleji Psikolojik Danışmalık ve Rehberlik (PDR) Uzmanı Musa Sarıcı, katılımcılara “Sınav Öncesi Motivasyon Konulu” bir konferans verdi. Konferansını slaytlarla ve velilere yaptırdığı uygulamalarla anlatan Psikolog Sarıcı, velilere çocuklarının sınavlardan ve her şeyden daha önemli ve değerli olduğunu aktardı.

Velilerin kendilerinin tercih yaptırmalarının, çocuklara kaybettireceğini aktaran Sarıcı, “Bütün ebeveynler çocuklarının iyi bir gelecekleri olması için onları bazen istemediği alanlara yönlendiriyor. Daha sonra çocuklar ömür boyu bir yanlışın kurbanı oluyor. Onların geleceği konusunda onlara hayaller kurdurun. Bu hayalin de bir bedelinin olduğunu onlara anlatın. Onlara iyi reklam yaparsanız, onlar da seçimleri konusunda daha fazla isabet etmiş olurlar.” diye konuştu.

Çocukların anne ve babanın boyasına göre boyandıklarını aktaran Psikolog Sarıcı, kainatta boşluğa yer olmadığını, bu yüzden de velilerin çocuklarını doğru alanlara yönlendirmeleri gerektiği bilgisini verdi. Çocukları, sınava hazırlarken hayata da hazırlamak gerektiğini aktaran Sarıcı, “Çocuklara ilk doğduğu zamanlardaki gibi aynı ihtimamı göstermek gerekiyor. Çünkü çocuklarımız sınavlardan ve her şeyden daha değerli.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Program, ikram ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: