"Depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimleri, okullara verilsin"

Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimlerinin görev yaptıkları...

Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimlerinin görev yaptıkları okullara verilmesi önerdi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 88. yıldönümü dolayısıyla sendika genel merkezinde üye katılımcılar nezaretinde kutlama programı düzenleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Öncelikli olarak Van Depremi’nde hayatını kaybeden 63 öğretmenimize, vatandaşlarımıza ve terör nedeniyle şehit olan askerlerimize rahmet diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Acımız büyüktür ancak inancımız, geleceğe olan güvenimiz ilk günden daha fazladır. Kardeşlik ve birlik duygularıyla daha güçlü; ekonomisi ve refah seviyesi daha yüksek barış dolu bir Türkiye’de nice Cumhuriyet Bayramlarının kutlanmasını temenni ediyorum." dedi.
Van depreminin yaralarının sarılması için başlattıkları yardım kampanyasına üyelerinden destek isteyen Avcı, "Van’da meydana gelen depremde şehit olan 63 öğretmenimiz ve hala kayıp olan yahut göçük altında bulunan 54 öğretmenimiz Van’daki çocuklara umut ışığı olmak için memleketlerinden kilometrelerce uzaklardan gelerek deprem felaketine yakalandıklar. Milli Eğitim Bakanımızdan, Van depreminde yaşamını yitiren 63 öğretmenimizin isimlerinin görev yaptıkları okullara verilerek anılarının yaşatılmasını istiyoruz." dedi.
Van’daki okulların hasarlı olduğunu hatırlatan Avcı, "Orada görev yapan öğretmenlerimizin barınma ve can güvenliklerinin kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Düzce depreminde olduğu gibi isteyen depremzede öğretmenlerimize tayin hakkı verilmeli." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz