"Depremin Artçı Sarsıntıları Olabilir, Paniğe Kapılmayın"

Ulusal Deprem İzleme Kurulu Üyesi ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr....

Ulusal Deprem İzleme Kurulu Üyesi ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, Ege Denizi'nde, Bozcaada açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntıların olabileceği uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Levent Gülen, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğündeki depremin aktif fay üzerinde meydana geldiğini söyledi. Depremin geniş bir alanda hissedildiğini kaydeden Gülen, "Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Tekirdağ'da hissedildi. Bundan önceki depremlerden bildiğimiz üzere artçı sarsıntıları olacaktır. Halkımızın paniğe kapılmaması gerekiyor. Ege Denizi'nde zaman zaman bu büyüklükte depremler oluyor. Gayet doğal. Zaten bilinen deprem zonu üzerinde Ege Bölgesi." dedi.

Reklam
Reklam

Gülen, depremin başka bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceği ile ilgili soruya ise şu cevabı verdi: "6.2 çok büyük bir deprem değil. Başka bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceğini söylemek zor. Tetiklemeyi daha büyük depremlerde bahsediyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz