"Depremzedeler için gönlümü ortaya koydum"

Van ve Erciş’te meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden gönüllüler...

Van ve Erciş’te meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden gönüllüler bölgeye akın etti. Bu gönüllülerden bazıları arama kurtarma çalışmalarında bazıları ise deprem sonrasında hayatın normale dönmesi için çalıştı. Van depreminden hemen sonra Erciş’e gelen Kızılay gönüllüsü Alay Sekban da bunlardan biri. Sekban, 24 gündür gecesini gündüzüne katarak depremzedelerle ilgileniyor. Onun en yakın dostları ise çocuklar. Sekban, "Benim depremzede insanlar için yapabilecek çok şeyim yoktu. Gönlümü ortaya koydum. Yaşadığım yerleri bırakıp buraya geldim." şeklinde konuştu.
Erciş depreminin üzerinden 26 gün geçti. Hayalet şehre dönüşen Erciş’te insanların büyük bir kısmı çadır kentlerde yaşıyor. Çadırlarında zorlu hayat şartlarıyla mücadele eden depremzedelerin yaralarını sarmak ise farklı yerlerden Erciş’e gelen gönüllülere kalıyor. Trabzon, Sürmeneli Alay Sekban, depremin olduğu günden beri depremzedeler için çaba sarf ediyor. Rutin işlerinin dışında çocuklarla ilgilenen Sekban, onlara şeker dağıtıyor. Onları eğlendirmek için palyaço kostümü giydiği bile oluyor.
Sekban, bayramı ailesiyle geçirmek için Erciş’ten ayrıldığında ilginç bir durumla karşılaşmış. Çocuklar, sevdikleri ağabeyleri için “Ne olur bizi bırakma” şeklinde notlar yazmış. Durumu öğrenen Sekban ailesiyle bayramın 2 gününü geçirdikte sonra Erciş’in yolunu tutmuş. Elinde şeker kolisiyle çadır çadır dolaşan Sekban çocuklardan gördüğü ilgiden çok memnun.
Depremin çok iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çeken Sekban, Van ve Erciş’te yaşanan durumun Türkiye’nin farklı bölgelerinde de meydana gelebileceğini hatırlattı. Sekban, “Depremzede değilim ama onlar gibi yaşıyorum. Bazı ailelerin çadırı bizimkinden daha iyi çünkü onların yatacak döşekleri var. Ama biz uyku tulumlarda yatıyoruz.” dedi.
Ailesi, 23 yaşındaki Sekban’ı her gün telefonla arayıp durumunu soruyor. O da çocuklarla yaşadıklarını onlara anlatıyor. En çok hasta babası ve annesini özlediğini belirten Sekban, "Ben çocukları çok seviyorum. Onları bırakıp gidemem, uzun bir süre daha burada kalıp, depremzede insanlarla özellikler çocuklarla yaşamak istiyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz