"Devlete yararlı bir insan olmak için okula gitmek istiyorum"

Sivas’ta bir gecekonduda ailesiyle birlikte yaşayan 11 yaşındaki Aykut P., okula gidebilmek için ailesini polise...

Sivas’ta bir gecekonduda ailesiyle birlikte yaşayan 11 yaşındaki Aykut P., okula gidebilmek için ailesini polise ihbar etti.
Tuzlugöl Mahallesi M.P. ve G.P. çiftinin tek çocuğu olan Aykut P., evde televizyon izlerken okula giden çocukların haberlerini gördüğünü ve kendisinin okula gidemediği için üzüldüğünü belirtti. Aklına polisi aramak geldiğini anlatan Aykut, “Polis amcalar geldiler ve sağ olsunlar bana yardımcı oldular. Beni okula yazdıracaklarını söylediler.” dedi.
Devlete yararlı bir insan olmak için okula gitmek istediğini ve okumayı çok sevdiğini ifade eden Aykut P., dördüncü sınıfa geçtikten sonra ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için okula devam edemediğini dile getirdi. Okula gidebilmek için başbakandan ve devletten yardım istediğini anlatan Aykut, iki yıl boyunca okula gitmediği dönemlerde evde boş oturduğunu ve zaman zaman evlerinin hemen yanındaki bahçeyle uğraştığını söyledi. “Ben bahçeyle uğraşmak istemiyorum. Okuyup devlete yararlı bir insan olmak istiyorum.” diyen küçük Aykut, şimdi okula başlayacağı günü bekliyor.
Anne Gülizar P., maddi durumları iyi olmadığı için çocuklarını okula gönderemediklerini belirtti. Eşinin inşaat işçisi olduğunu ifade eden Gülizar P., oğlunun eğitimine devam edebilmesini kendisinin de çok istediğini aktardı. Öte yandan, Aykut P.'nin okula gidebilmesi için polisin Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yaptığı, okula gitmesi için gerekli çalışmaların yapıldığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz