"Dünya devleri icadımın peşinde!"

İstanbul Avcılar'da led ışıklandırmaları ile uğraşan elektronik teknisyeni dükkanına sipariş ettiği kebaplar sürekli soğuk gelince çareyi yeni bir icatla buldu.

Motor kuryelerinin sepetleri için rezistansız çalışan ısıtıcı icat etti.

Elektronik teknisyeni Muzaffer Kumaş (55) sipariş ettiği kebapların sürekli soğuk gelmesi üzerine motor kuryelerinin gıdaları taşıdıkları sepetlerde siparişlerin soğumaması için elektronik bir ısıtıcı sistem geliştirdi. İki aylık bir uğraşıdan sonra geliştirdiği ısıtıcının ilginç özelliklikleri de bulunuyor.

REZİSTANSSIZ ÇALIŞIYOR

Kumaş, buluşunun ilginç özelliğini ise şöyle anlatıyor: ' Normal ısıtıcıların ısınma süresi en az beş dakika alıyor ve motosikletlerde maksimum 35-40 dereceye çıkıyor. Şu ana kadar yapılmış rezistanssız böyle bir motosiklet gıda ısıtıcısı yok. Benim yaptığım ısıtıcı 50-60 saniyede 70 dereceye ulaşıyor ve cihazın alt kısmı ısınmadığı için herhangi bir tehlike arz etmiyor. Cihaza yerleştirdiğim mini fan bu ısının gıda sepeti içinde eşit olarak yayılmasını sağlıyor. Bu sayede motor kuryeleri gıdayı saatler sonra bile getirse ürün aynı sıcaklığını muhafaza ediyor.

Reklam
Reklam

DÜNYACA ÜNLÜ FİRMALAR PATENT İÇİN KAPISINI ÇALDI

Muzaffer Kumaş, dünyaca ünlü bir firmanın tasarladığı ürünün patenti için kendisine ulaştığını ve teklifleri değerlendirme aşamasında olduğunu söylüyor. Rezistanssız bir ısıtıcının nasıl bir elektronik sistemle yapıldığını merak eden mühendislerin de kendisine ulaştığını kaydeden Kumaş, iyi bir teklif gelmesi halinde ürünün patentini satacağını da sözlerine ekliyor...