"Dünya, şu an bildiği ne varsa Peygamber Efendimiz ’e borçlu"

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, dünyanın şu an bildiği ne varsa Peygamber Efendimiz...

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, dünyanın şu an bildiği ne varsa Peygamber Efendimiz (sav)’e borçlu olduğunu ifade ederek, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nden bin küsur yıl evvel, 'insan yaratılmışların en şereflisidir' mesajını getiren, dünya işçi hareketi başlamadan bin yıl evvel 'işçinin hakkını, teri kurumadan ödeyin' diyen O' dur (sas)." dedi.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Mevlit Kandili'nin idrak edildiği gün ve gecenin en iyi şekilde değerlendirilerek, maneviyatının yaşanması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Açıkgöz, Mevlit Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, Yozgat halkının Mevlit Kandili'ni kutladı. Açıkgöz, "Mevlit Kandili'ni idrak ettiğimiz bu kutlu gün ve gecenin Efendimiz'in (sas) bize bıraktığı emaneti olan Kur'an ve Sünneti anlamak ve yaşamak için hayırlı bir vesile olmasını temenni ediyorum. Açlık, yoksulluk, savaş ve afetlerle kavrulan dünyanın O'nun (sas) mesajına şimdi ne kadar çok ihtiyacı var." dedi.

Bütün dünyanın, şu an bildiği ne varsa Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’den ve O'nun (sas) getirdiği ilahi mesaja borçlu olduğunu ifade eden Başkan Açıkgöz, şunları ifade etti: "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nden bin küsur yıl evvel, 'insan yaratılmışların en şereflisidir' mesajını getiren, dünya işçi hareketi başlamadan bin yıl evvel 'işçinin hakkını, teri kurumadan ödeyin' diyen, batı dünyasında kadın hareketleri başlamadan bin küsur yıl evvel 'kadınlarınız size Allah'ın emanetidir' diyen, O' dur (sas).

Sadece bu dünyanın değil, on sekiz bin alemin Efendisi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'sı (sas), teri gül kokan Efendimiz (sas). Her peygamberin makbul bir duası vardır. Bütün peygamberler dualarını bu dünyada iken etmiştir. O ise duasını ahirete saklamış ve ümmetinin affı için dua edecektir. İşte bu müjdeli haber hikmetince, bu kutlu geceyi O'na (sas) layık ümmet olmak sevdasıyla idrak edelim. Çocuklarımıza O'nu (sas) anlatalım, O (sas) çocukları çok severdi. Bizim çocuklarımız da O'nu (sas) sevsin, anlasın, bilsin. Bu duygularla tekrar saygıdeğer hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandili'ni tebrik ediyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz