"Ekonomide dünya rekoru kırarken, politikada sınıfta kalıyoruz"

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, "Ekonomide dünya rakoru kırarken politikada...

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, "Ekonomide dünya rakoru kırarken politikada sınıfta kalıyoruz." dedi.
Türkiye’nin Çin ve Arjantin gibi ülkeleri geride bırakarak büyümede dünya rekoru kırmasının işadamlarını da sevindirdiğini belirten Çıkmaz, "Bu haberler çok güzel, gurur verici olaylardır. Bizler de Güneydoğu’da ihracat rekorları kırıyoruz. Hepsinden önemlisi bunların istikrarlı olması önemli. Ülkemizin geleceği adına istikrarın çok önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.
Dünya rekorunu hükümetin istikrarına bağlayan Abdülkadir Çıkmaz, bu rekorun 2 ve 3’üncü çeyrekte de devam edeceğini ifade ederek, "Ben istikrarın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu rekorda istikrar ile birlikte geldi. Sanayimiz çok iyi, tüccarımız çalışıyor. İhracatçılarımızın önü açılıyor. Bunlar güzel şeyler. Gelecek adına daha güzel rekorların olacağını ümit ediyorum." diye konuştu.
İstikrarın devam etmesinin ekonomiye de olumlu yansıyacağını vurgulayan Çıkmaz, TBMM’de yaşanan yemin krizinin iş dünyasına zarar vereceğini belirtti. Çözümün TBMM olduğunu ifade eden GAİB Başkanı Çıkmaz, "Bu dünya rekoruna gölge düşmesin. Siyasi parti temsilcilerimiz ve milletvekillerimiz haklarını TBMM’de arasınlar. Halkın verdiği yetkiyi halkına yararına kullansınlar. Bu kriz bize belki kısa dönemde zarar vermez ama uzun dönemde zarar verir." yorumunu yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz