"Engellilerin en büyük sorunu fiziki ve mimari sorunlar"

Ünye Belediyesi’ne, ilçede yapılan yol çalışmalarıyla ilgili teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı...

Ünye Belediyesi’ne, ilçede yapılan yol çalışmalarıyla ilgili teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Abdullah Şen, ‘‘Bizlerin en önemli sorunları fiziki ve mimari sorunlardır.’’ dedi.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Ünye Sakatlar Derneği’ni ziyaret etti. Arpacıoğlu’nun ziyaretinde engelli vatandaşların yaşadıkları sorunlar ortaya kondu, çözüm yolları arandı.
Arpacıoğlu, dernekte yaptığı ziyarette, engellilerin günlerini kutlayarak hediyeler verdi. Sakatlar Derneği Ünye Şubesi'nin birçok yerdeki derneğe göre aktif olarak çalıştığını söyleyen Başkan Arpacıoğlu, “Ben bugün buraya gelemeyen hemşehrilerimin, gelip bu sıcaklığı yaşamalarını arzu ediyorum. Bu tür sıcak ilişkiler, fani dünyanın güzellikleridir. Kimin yarın ne olacağı belli değil. Bugün sağlam olabiliriz, ama yarın hepimiz birer özürlü adayıyız. Ünye’deki dernek oluşumunda Sayın İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin’in çok büyük katkıları vardır. Kendisine de teşekkür ediyoruz.” dedi. Arpacıoğlu, konuşmasının ardından, Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Abdullah Şen’e çiçek verdi.
Ünye Belediyesi’ne ilçede yapılan yol çalışmalarıyla ilgili teşekkür eden Şen, “Belediyemizin yaptığı yol çalışmaları sayesinde, engelli vatandaşlarımız rahatlıkla her yere gidebiliyor. İlçenin her yerinde artık engelli vatandaşlarımızı görebiliyoruz. Ünye’deki engelli kardeşlerimiz belediye başkanımızı samimi duygularla seviyor.” diye konuştu.
Dernek Başkanı Şen, engelli vatandaşların ihtiyaç ve taleplerine ilişkin olarak ise şunları söyledi: “Bizlerin en önemli sorunları fiziki ve mimari sorunlardır. Ünye’de üç resmi binanın dışında hiçbir kurumda engellilerin rahat hareket edebileceği alan yoktur. Çok katlı binalarda asansör sistemi konulmuyor. Kimse başına gelmeden bizlerin yaşadığı bu sorunları anlamıyor. Bu tür yapılara asansör sistemi konulmalıdır. Parkur engelleriyle karşılaşıyoruz. Evlerimize klozet sistemi de kurmamız gerekiyor.”
Dernek faaliyetlerinde farklı branşlarda kurslar açarak engelli vatandaşların gelişiminin sağlandığını söyleyen Şen, “Derneğimiz bünyesinde tekstil kursumuz başladı, 20 engelli kardeşimiz kurs görüyor ve bu kişiler İŞKUR’dan yaklaşık bin 80 Türk Lirası para alacaklar.” dedi.
Sakatlar Derneği Ünye Şubesi'ndeki konuşmaların ardından engelliler ve ziyaretçiler, müzik eşliğinde eğlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz