"Ereğli yeni piknik alanına kısa süre sonra kavuşacak"

Ereğli Belediyesi, orman işletmesinden kiralanan bölgeyi piknik alanı yapmak için çalışmalara başladı. Ereğli Belediye Başkan...

Ereğli Belediyesi, orman işletmesinden kiralanan bölgeyi piknik alanı yapmak için çalışmalara başladı. Ereğli Belediye Başkan Halil Posbıyık, belediye tarafından yapılması planlanan piknik alanında inceleme yaptı. Posbıyık, “Burada güzel bir piknik alanını kısa sürede yapmak istiyoruz.” dedi.

Başkan Posbıyık, “Ereğli’nin hem piknik alanına ihtiyacı var, hem de kent ormanına ihtiyacı var. Orman işletmesi ve orman bölge müdürlüğü bizlere çok yardımcı oluyor. Kent ormanı için yeni bir arayış içerisindeler. Yeri tespit ettikten sonra oraya orman bölge müdürlüğü ve orman işletmesi kent ormanı yapacak. Belediye olarak biz de piknik alanı yapmak istiyoruz. Bunun için orman işletmesinden 20 bin metrekare civarında olan bu ormanı kiralama yöntemiyle aldık. Buranın peyzaj projelerini hazırlamaya başladık. Şehir merkezinde olması, belediye hudutları içerisinde olması muhteşem bir şey. Yolu mevcut, her türlü imkanı var. Halkımızın dinlenmesi, çocuklarımızın eğlenmesi için böyle bir piknik alanına çok ihtiyacımız vardı. En yakın zamanda burayı bitirmeye çalışacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

FAZLASINI YAPACAĞIZ

Piknik alanında mangal, kır kahvesi, bazlama ve börek fırını gibi imkanlar olacağını anlatan Posbıyık, şöyle devam etti: "İçeride bir su hareketi olacak. Şelale şeklinde su akıtacağız. Daha Türkçesi suni bir dere yapacağız. Oturma yerleri, korkuluk yapılması gereken yerlere korkuluklar yapılacak. Alanın çevresi fens ile çevrilecek. Bir piknik alanlında ne olması gerekiyorsa biz daha fazlasını yapacağız. Çocuklar için oyuncak merkezi yapacağız.”

Halil Posbıyık, “Teleferik yapılacak mı?” sorusu üzerine şunları kaydetti: "Buraya teleferik yapacağız desek altı ay sonra soracaksınız ‘ne oldu’ diye. O yüzden şimdi bir şey söylemek istemiyorum. Bürokrasiyi aşmak çok zor bir iş.”

Başkan Halil Posbıyık ve belediye teknik ekibi, inceleme sonrasında piknik alanından ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: