"Ergenekon Davası Demokratikleşme Adına Önemli"

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Demokratikleşme Komisyonu Başkanı Mehmet Erensoy, Ergenekon davasında savcının mütalaasını vermesine...

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Demokratikleşme Komisyonu Başkanı Mehmet Erensoy, Ergenekon davasında savcının mütalaasını vermesine ilişkin "Demokratikleşme ve sivilleşme adına, demokrasilerdeki herkesin adalet önünde hesap verebilir olduğunu gösteren bu davanın adaletli bir şekilde sonuçlandırılması gerekir." dedi.

Komisyon Başkanı Avukat Mehmet Erensoy, yaptığı açıklamada, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon davasının 281. duruşmasında cumhuriyet savcısının davayla ilgili, esas hakkındaki mütalaayı tamamlayarak mahkemeye sunduğunu anımsattı.

Reklam
Reklam

Darbe girişimlerinin yargılandığı davanın akıbetinin ülkenin geleceği adına önemli olduğunu vurgulayan Erensoy, şunları söyledi: "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 281. davasında cumhuriyet savcılığı tarafından esasa ilişkin mütalaa sunulmuştur. Savcının verdiği mütalaa ile süreç devam etmektedir. Adil yargılanma hakkı sağlandıktan sonra bu süreçlerin demokratikleşme ve sivilleşme adına önemli bir eşik olduğunu düşünmekteyiz. Demokrasilerdeki adalet önünde herkesin sorumluluğu bulunduğunu düşünüyor, suç işleyen herkesin yargılanması gerektiğini hukukun gereği olarak görüyoruz. Ülkenin darbeden, çeteden, illegal yapılardan kurtulması gerekmektedir. Aksi halde ülkenin birinci sınıf bir demokrasiye geçme şansı olmayacağı aşikardır. Avrasya Hukuk Ve Demokrasi Derneği olarak bu ülkede Danıştay’ı basacak kadar ülkede kaos estiren,meşru iktidarları görevden uzaklaştırmaya çalışan yapı ve yapıların karşısındayız. Savcının mütalaası ile gelinen bu sürecin hukuka uygun şekilde neticelenmesi Türkiye’nin kazanımı olacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: