"Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan da Hocalı katliamına katıldı"

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi Başkanı Ufuk Ay, “Karabağ Savaşında Ermeni kuvvetlerine...

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi Başkanı Ufuk Ay, “Karabağ Savaşında Ermeni kuvvetlerine komutanlık yapmış bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, bu katliamın doğrudan sorumlularından biridir.” dedi

HKMO Bursa Şubesi Başkanı Ay, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan acı olayları kınadı.

Katliamı Ermeni güçlerinin gerçekleştirdiğinin gün yüzüne çıktığını belirten Ay, şunları kaydetti: “Bu olay Hocalı kasabasında yaşanan Azeri sivillerin Ermeniler tarafından toplu şekilde katledilmesi olayıdır. Kısacası katliamdır. İnsan Hakları Savunma Merkezi (Memorial), İnsan Hakları İzleme Örgütü, The New York Times gazetesi ve Time dergisine göre ise katliamın, Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirildiğinin kabul edildiği biliniyor.”

Reklam
Reklam

Katliamın komutanlarından birinin bugün Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan olduğunu savunan Ufuk Ay, şöyle devam etti: “Katliam’ın sorumlularından biri olan ve Ermeni silahlı kuvvetlerine komutanlık yapan Sarkisyan bugün Ermenistan Cumhurbaşkanlığı görevini yürütüyor. Kendisi katliamın Ermeni güçler tarafından yapılan bir intikam olduğu açıklamıştır. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri vatandaş hayatını kaybetmiştir. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetimi olarak katliamın 20. yıldönümünde, insan olmanın sorumluluğunu taşıyan her bireyin içini acıtan bu olayı lanetle kınıyoruz.”

Ay, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini de katliam anıtı yapmaya çağırdı ve tüm kamuoyunun da anıtın yapımına destek vermesi gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz