"Erzin Termik Santralı binlerce insana iş kapısı olacak"

Hatay'ın Erzin ilçesinde tepkilere rağmen yapımı hızla devam eden Doğalgaz Çevrim Santralının yüzde 7'lik kısım...

Hatay'ın Erzin ilçesinde tepkilere rağmen yapımı hızla devam eden Doğalgaz Çevrim Santralının yüzde 7'lik kısım tamamlandı. Saha zemin çalışmalarının büyük kısmının bitirildiği santral inşaatında çevre illerden gelen 255’e yakın işçi çalışıyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)’nun aldığı karar çerçevesinde Burnaz sahilinde yapımına başlanan Erzin Doğalgaz Çevrim Santralında temel atımı için hazırlıklar yoğunlaştırıldı. Çevre il ve köylerden gelen 255 işçinin yoğun çalışmalarının sürdüğü santral inşaatının yüzde 7’lik kısmı tamamlandı. 650 bin metre küp dolgu malzemesinin kullanıldığı termik santral inşaatında doğal afet ve deniz taşkınlarına karşı saha güvenliği sağlandı. İnşaat çevresine 8500 metre tel çit çekilirken inşaat alanında araç yolu, güvenlik kordonları ve yürüyüş-park yolları oluşturuluyor. Projenin zemin çalışmasında ise Almanya’nın çok tanınan firmalarından ‘Keller’ yoğun çaba harcıyor.

Reklam
Reklam

Burnaz’da yapımı devam eden Doğalgaz Çevrimli Termik Santral inşaatının tamamlanmasıyla bölgedeki sanayi tesislerinin enerji probleminin azalacağını söyleyen Egemer Elektrik Üretim A.Ş Yapım Müdürü Zeki Günal, tesisin ilçe ve bölge ekonomine büyük katkıları olacağını belirtti.

Santral inşaatının çevre illerden gelen 250 işçiyle sürdürüldüğünü anlatan Günal, ‘‘Şu an içinde bulunduğumuz evre itibariyle projenin yüzde 7'lik kısmını başarı ile tamamlamış bulunmaktayız, projemizde şu ana kadar yapılan çalışmalarda saha zemini, 650 bin metreküp dolgu malzemesi ile 5 metre yükseltildi. Bu sayede doğal afet, deniz taşkınları ve olası tsunami felaketlerine karşı sahanın güvenliğini sağlanmış oldu.’’ dedi.

Termik santralın çok sayıda insana ekmek kapısı olacağına vurgu yapan İnşaat Müdürü Zeki Günal, ‘‘Hatay sanayide hızla büyümeye başladı. Bu tesislerin üretim yapabilmesi için enerjiye ihtiyaçları olacak. Bunu Erzin Burnaz’daki santralden sağlayacağız. Bunu yatırımı buraya kazandırırken de bu yörenin insanlarına ekmek kapısı açmaya, iş bulmaktan yakınan gençlerin fabrikada çalışıp para kazanmalarına vesile olmak istiyoruz. Şuna kadar çevre illerden 255 işçimiz var. 40 tanesi idari personel, 46 tanesi bölge köylerden ve şehir merkezlerinden aldığımız insanlar. Sahada şuan Egemer firmasından 3 kişi bulunuyor.’’ ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Çevresel ve sosyal değerlendirmelerle ilgili olarak konuları proje başından itibaren Encon firmasının üstlendiğini belirten Günal, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin her 3 ay da bir yaptıkları denetimlerin devam ettiğini ifade etti. Günal, ‘’Bakanlık tarafından yapılan incelemelerde çevre ve insan sağlığına dikkat edilmesi noktasında uyarılar yer alıyor. Santralin yapımında bir kusur görülmüyor. Bizde bakanlığımıza hassasiyetlerinde ötürü teşekkür ediyoruz.’’ diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: