"Eskişehir Havaalanı'nı ulusal ve uluslararası kargo merkezi yapacağız"

Türk Hava Yolları (THY)’nın Eskişehir-İstanbul seferlerini durdurması ile ilgili AK Parti Eskişehir Milletvekilleri çözüm önerilerini...

Türk Hava Yolları (THY)’nın Eskişehir-İstanbul seferlerini durdurması ile ilgili AK Parti Eskişehir Milletvekilleri çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı. Eskişehir’de ulaşımının birçok alternatifi olduğuna dikkat çeken AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Yolcu taşımacılığı açısından cazip olmayan Eskişehir Havaalanını ulusal ve uluslararası kargo merkezi ve uçak bakım merkezi yapmayı ümit ediyoruz." diye konuştu.
Eskişehir milletvekilleri tarafından oluşturulan 26milletvekilleri@gmail.com adresine atılan maillerin değerlendirilmesinin ardından basın toplantısı yapan AK Parti milletvekilleri, THY’nin Eskişehir-İstanbul seferlerinin durdurmasına ilişkin sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı. Gökkuşağı Kafe’de gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Ülker Can, Salih Koca, Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan ve parti yöneticileri katıldı. THY’nin Eskişehir seferleri ile ilgili öngörülen 14 maddelik sorun listesinin dile getirildiği toplantıda Avcı, 13 maddelik çözüm önerisi kamuoyuna sundu. Çözüm önerilerinde, seferlerde düşük kapasiteli uçakların kullanılması, uçak seferlerinde Sabiha Gökçen yerine Atatürk Havalimanının tercih edilmesi, hafta içi diğer illere sefer konması, aktarmalı ve bağlantılı seferlerin yapılması, uçuşların günlük, akşam git sabah gel şeklinde olması gerektiğine dikkat çekildi.

Reklam
Reklam

"ESKİŞEHİR KARGO HİZMETLERİNDE MERKEZ OLACAK"
Eskişehir Havaalanın yolcu taşımacılığı açısından yeterli kapasitede olmadığını söyleyen Avcı, mevcut havaalanı için çözüm önerisini kamuoyu ile paylaştı. Avcı, “EHavaalanını Türkiye geneline hizmet verebilecek bir kargo merkezi olarak değerlendirmek istiyoruz. İstanbul’un uluslar arası taşımacıkta ciddi bir yükü var. Biz bu yükün hafifletilmesinde yardımcı olabiliriz” şeklinde konuştu. Havaalanının kargo merkezi olabilmesi için Eskişehir’in önde gelenleri ile geniş bir katılım içerisinde fikir alışverişi yapacaklarını belirten Avcı,” Sektöre rasyonel bir çözüm olduğunu anlatmamız gerekiyor. Sanayi Odası, Ticaret Odası ve şehrin önde gelen kuruluşlarına bu konuda büyük görev düşüyor." dedi.
Yapılan çalışmaların CHP ve MHP Milletvekillerinin de bilgisi ve onayı çerçevesinde olduğunu belirten Avcı, Eskişehir’in bu gibi sorunlarını aynı yaklaşımla paylaşımla ve tartışarak ele alacaklarını ifade etti.

"ESKİŞEHİR VALİSİ BİR HAFTAYA BELLİ OLACAK"
Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar’ın yeni görevinin Eskişehir adına sevindirici bir durum olduğunu da ifade eden Avcı, "Eskişehir’e atanacak olan yeni vali için alternatif isimlere sahibim. Yeni valimiz bir hafta on gün içerisinde belli olacağını düşünüyorum. Kim gelirse gelsin Eskişehir’imiz için hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz