"Et ve sebzeleri aynı tahtada doğramayın"

Uzmanlar, et ve sebzenin ard arda aynı doğrama tahtasında doğranmasının gıda zehirlenmesine neden olabileceği yönünden...

Uzmanlar, et ve sebzenin ard arda aynı doğrama tahtasında doğranmasının gıda zehirlenmesine neden olabileceği yönünden uyardı. Birçok ev hanımının dikkat etmediği özellik vahim sonuçlar doğurabileceği belirtiliyor.
Özel OSM Ortadoğu Hastanesi Diyetisyeni Uzm. Dr. Mehmet Hakan Öncel, özellikle bayramda emiziğe hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini anlattı. Eti doğradığımız tahanın üzerinde kalan et kalıntıları gözle göremeyeceğimiz bir tabaka oluşturuyor. Bu tabakalar bakerilerin çok güzel üreme ortamı yaratıyor. Bunun üzerine sebzeyi de doğradığımız zaman o sebzenin içine bakteri toksinleri geçiyor. Bakteriler enfeksiyona neden olabiliyor, böylelikle gıda zehirlenmesine yol açabiliyor." dedi. Et doğrandıktan sonra deterjanla yıkanması gerektiğini anlatan Öncel, et doğranan tahtanın deterjan ve sıcak su kullanılmadan tehlike yaratacağını aktardı.

Reklam
Reklam

"BAYRAMDA KALP KRİZLERİ ÇOK ARTIYOR"
Öte yandan kurban bayramında bilinçzice artan et tüketimine dikkati çeken Doktor Öncel, bayram dönemlerinde yüksek oranda kalp krizi ile karşılaşıldığını ifade etti. Vatandaşı bilinçli beslenmeye davet eden Öncel, "Kurbandan dolayı et tüketimi artıyor. Bu dönemlerde el-kol kesimnin yanında kalp krizleri anormal şekilde artmakta bu dönemlerde en fazla artmasının sebebi et ve yağlı şeylerin tüketilmesinden kaynaklanıyor. Bunlar kalp- damar tıkanıklarına yol açıyor." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz