"Flama Yakma Olayı Bir An Önce Aydınlatılmalı"

Erzincan’da Pir Sultan Abdal Derneği'nin açtığı Muharrem ayı çadırındaki flamaların, bazı kişi veya kişiler tarafından...

Erzincan’da Pir Sultan Abdal Derneği'nin açtığı Muharrem ayı çadırındaki flamaların, bazı kişi veya kişiler tarafından yakılması iddiası ile ilgili Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbüller, Erzincan’a gelerek inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Muharrem ayı çadırının önünde basın açıklamasında bulunan Bülbüller, Vali ile görüştüklerini ve olayla ilgili birtakım bulgulara ulaşıldığı bilgisini aldığını, olayın kısa sürede aydınlatılmasını beklediklerini söyledi. Pir Sultan Abdal’ın flamasını yakmak ile Madımak’ta 33 kişiyi yakmanın bir farkı bulunmadığını iddia eden Bülbüller, "Bu olay asla küçümsenemez. Yetkililer bunu ciddiye almalıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Alevi toplumuna çağrıda bulunan Bülbüller, şöyle konuştu: “Bizim mücadelemiz Sünnilere karşı değil. Mücadelemiz bu saldırıyı yapan kendini cahil, gerici, faşistlere karşıdır. Bizim mücadelemiz inanç gruplarına karşı değil, mücadelemiz inancımızı inkar eden ve tanımayan devletin tavrına karşıdır. Bizim mücadelemiz, herkes istiyoruz ki inancını yaşasın, özgür, demokratik, laik bir Türkiye oluşsun. Bu çerçevede Erzincan çok kültürlü bir şehirdir. Burada Aleviler, Sünniler, Kürtler ile Türkler birlikte eşit şartlarda yaşayacaklar ve biz de bunun savunucusu ve mücadelesi peşindeyiz. Bizim bir canımızdan kimseye zerre kadar bir zarar gelmez. Kimsenin inancına hakaret etmeyiz. Bunu ispatlamak için bir çaba da yürütmeyiz.”

Muharrem ayı çadırı önünde toplanan grup daha sonra slogan atarak dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: