"Fransızların, Ermeni çetelerle Gaziantep'te yaptıkları zulüm asıl soykırımdır"

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “1920-1921 yılları arasında Fransızların, Ermeni çeteleri ile birlikte...

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “1920-1921 yılları arasında Fransızların, Ermeni çeteleri ile birlikte hareket ederek Gaziantep'te yaptıkları zulümün asıl soykırım olduğunun bilinmesi gerekmektedir." dedi.

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan ve sendika üyelerinden oluşan heyet, ilde ‘Türk Soykırım Anıtı’ yapılması için topladıkları dilekçeleri Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, heyet üyelerini makamında kabul ederek, toplanan dilekçeleri teslim aldı. Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Gaziantep Türk Eğitim-Sen Şubesi olarak başlatmış olduğumuz 6 bin 317 şehit için 6 bin 317 dilekçe kampanyamızda topladığımız dilekçelerimizi teslim ettik.” dedi.

Reklam
Reklam

Fransızların, Gaziantep’te Ermeni çeteleri ile birlikte yaptıkları zulüm, işkence ve soykırımı dünyaya duyurmak ve bunun göstergesi olarak Gaziantep 100. Yıl Parkı içerisinde ‘Türk Soykırım Anıtı’ dikilmesi için böyle bir kampanya başlattıklarını söyleyen Avan, “1920-1921 yılları arasında Fransızların ermeni çeteleri ile birlikte hareket ederek Gaziantep ilimizde yaptıkları zulümün asıl soykırım olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Geçmişte yaptıklarını görmeyip bugün sözde soykırım cümleleri ile kamuoyunu işgal edenlerin asıl soykırımı görmeleri için geçmişlerine bakmaları gerekmektedir. Bizler de sivil toplum kuruluşu olarak sosyal sorumluluğumuz gereği bunu bütün dünyaya duyurmak adına bu dilekçeleri topladık. Sosyal sorumluluk ve milli hassasiyet sahibi sendikacılık anlayışı ile hareket eden üyelerimize ve yine bu konuda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına bizleri kabul eden yetkililere çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz