"futbolda Hoşgörü" Fethiye'de Konuşuldu

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan Futbol Değerleri Çalıştayı'nda, Türk Futbolu'ndaki son durum ve olumsuzluklar...

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan Futbol Değerleri Çalıştayı'nda, Türk Futbolu'ndaki son durum ve olumsuzluklar masaya yatırılıp, futbol endüstrisindeki beklentiler anlatıldı.

Fethiye Belediyesi ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Futbol Değerleri Çalıştayı'na katılan akademisyenler ve futbol adamları, Fethiye Belediyesi'nin Çalış Plajı yakınında oluşturduğu parka defne ve sığla fidanları dikerek, "Futbolda Hoşgörü Parkı" oluşturuldu.

Çalıştayda Türk Sporu'nda ve Türk Futbol Kültürü'nde hoşgörü konusunda görüşlerini anlatacak olan eski milli futbolcu ve İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ile Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, parlamentodaki çalışmaları nedeniyle katılmadı. Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Fethiyespor Teknik Direktörü Beyhan Çalışkan, Fenerbahçe ve milli takımın eski golcülerinden Abdullah Çevrim, Fethiyesporlu bir grup sporcunun yanı sıra akademisyenler, spor yazarları, bazı daire amirlerinin katıldığı çalıştayın açılışında saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektör Vekili İbrahim Kaya, kısa birer hoşgeldiniz konuşması yaptılar. Futbolda hoşgörünün öne çıkarılmasının bir ihtiyaç olduğunu belirtip, bu tür etkinlikte paydaş olmaktan gururlu olduklarını söylediler.

Reklam
Reklam

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da imalı bir konuşma yaptı. Saatcı "Dış güçlerin, bölücülerin yapamadığını korkarım renkler arası husumet yapacak. Peşin fikirlerden kurtulup, bunun bir oyun olduğunu kabullenmek bugün için gerçekten çok zor" dedi.

ÇALIŞTAYA BİR ÇOK SPOR ADAMI KATILDI

Çalıştayda ilk olarak Yrd. Doç. Dr. İlhan Adiloğulları'nın yönettiği 'Futbolda Saygı ve Hoşgörü İçin Akademik Yaklaşımlar' konulu panelde Prof. Dr. Azmi Yetim, Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu konuşmacı olarak katılırken; Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Genel Sekreteri Aladdin Nagunlu, derneğin çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. Daha sonra 'Türk Antrenörlüğü ve Futbolcunun Ahlakı Eğitimi' konulu konferansı yine Aladdin Nagunlu yönetirken; Teknik Direktör Coşkun Demirbakan ile Akademisyen Dr. Yakup Afyon konuşmacı olarak katıldılar. Alman Futbol Federasyonu Uyum Sorumlusu Gül Keskinler, 'Avrupa Futbolunda Tolerans, Saygı ve Uyum' konularında bilgiler aktarırken, Yrd. Doç. Dr. Savaş Duman'ın yönettiği panelde TRT'den Levent Özçelik, Haber Türk'ten Atilla Türker, 'Türk Spor Basını Gözüyle Futbol Sahalarında Hoşgörü'yü anlattılar. Çalıştayın son panelini ise Çalıştay Genel Koordinatörü Deniz Ünver yönetirken, Beşiktaş Çarşı Grubu Lideri Alen Markaryan, Genç Fenerbahçe Grubu Lideri Yücel Aslan ve Bursa Teksas Grubu Lideri Selim Kurtulan, 'Türkiye'de Futbol Taraftarlığı ve Yeni Yapılanmaları' konusunda görüşlerini anlattılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz