"Gebe olan astım hastaları doktor kontrolünde ilaç kullanabilir"

Samsun’a bağlı Terme İlçesinde '11 Aralık Dünya Astımlılar Günü' nedeniyle açıklama yapan Terme Devlet Hastanesi...

Samsun’a bağlı Terme İlçesinde '11 Aralık Dünya Astımlılar Günü' nedeniyle açıklama yapan Terme Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hikmet Tereci, astımla ilgili doğru bilinen yanlışlara dikkat çekti.
Gebelikte astım ilaçlarının kullanımının bebeğe zarar verdiği yönündeki inanışın doğru olmadığını anlatan Tereci açıklamasında, "Hastalar astım ilaçlarını gebelikte hekim kontrolünde kullanılabilir. Astmatik kişilerde spor yapmaya kısıtlama getirmek önerilmemektedir. Fakat egzersizle tetiklenen özellikli bir astım alt grubu mevcuttur ki bu grupta doktor onayı ile, özellikle aktivite öncesi ilaçlarını kullanarak, kontrollü egzersiz yapılması önerilmektedir. Astım ilaçlarının bağımlılık yapıcı etkisi yoktur. Astım kronik bir hastalık olduğu için tedavisinde kullanılan ilaçların uzun süre kullanımı gerekebilir. ‘Astımın aşısı vardır’ bilgisi doğru değildir . Astımın değil, alerjinin aşısı vardır. Alerji aşıları, ancak belli bir yaş grubundaki ve az sayıda alerjene karşı alerjisi olan hastalarda uygulanabilir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz