"Geçen sezon yaklaşık 13 bin işsizi işe yerleştirdik"

Gaziantep İŞKUR Müdürü İlyas Bulduk’un yerine atanan Mersin Defterdarlığı muhasebe uzmanı Siraç Erkin görevi devraldı....

Gaziantep İŞKUR Müdürü İlyas Bulduk’un yerine atanan Mersin Defterdarlığı muhasebe uzmanı Siraç Erkin görevi devraldı. Eski müdür İlyas Bulduk, geçen sezon yaklaşık 13 bin işsizi işe yerleştirdiklerini söyledi.

İŞKUR İl Müdürlüğü’nde yapılan törende konuşan eski müdür İlyas Bulduk, 20 aylık görevini gönül rahatlığı ile teslim ettiğini söyledi. Bu süreç içerisinde Gaziantep’te birçok ilklere imza attıklarını anlatan Bulduk, “Mesela Gaziantep en pahalı hizmet alım yapan il idi. Bizi bunu düzelttik. Buraya gelen her kuruşta 74 milyonun hakkı olduğunu düşünüyoruz.” dedi. İlyas Bulduk, ilk kez Gazikent ve Zirve Üniversiteleri ile ortak projeler yaparak meslek edindirme kursları düzenlediklerini kaydetti. Sanayi şehri olan Gaziantep’te Sanayi Odası ile meslek edindirme kursu ve Türkiye’de ilk kez vatman yetiştirme kursu gerçekleştirdiklerini ifade eden İlyas Bulduk, “Bu kursta 60 kişi yetiştirip 51 kişisini işe yerleştirdik. İlk kez Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kadın Sığınmaevi’nde kalan kadınların mesleki eğitim almaları ve işe yerleştirmeleri konusunda çalışmalar yaptık. Görevimiz sürecinde tüm kursları istihdam garantili hale getirdik. İlk kez özürlü vatandaşlarımıza bir gün tahsis ettik. Çarşamba günleri özürlü işsizler ile işverenleri kurumumuzda buluşturduk ve işe alımları konusunda öncülük ettik.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Geçen sezon yaklaşık 13 bin işsizi işe yerleştirdiklerini vurgulayan Bulduk, geçen sene 4 bin 279 kişiye aktif iş gücünden yararlandırdıklarını bildirdi. Şimdi yeni görev yeri olan ve 69 ilden büyük bir ilçede başkan yardımcılığı görevine devam edeceğini anlatan İlyas Bulduk, 10 yıllık devlet tecrübesini Şahinbey Belediyesi’nde kullanacağını belirtti.

Görevi İlyas Bulduk’tan devir alan Siraç Erkin ise Gaziantep’e layık olmaya çalışacağını ifade ederek, “Benim için en önemli konu iş arayan birisinin iş bulma imkânıdır. Bütün çabam ve uğraşım insanlara hizmet edebilmek. Dürüstlüğün, şeffaflığın ve her yönü ile hizmetin en iyisini yapmak istiyorum.” dedi. Görevinin ilk gününde çok ilginç bir olaya şahitlik ettiğini aktaran Müdür Erkin, İŞKUR Müdürlüğü’ne geldiğinde işsizler gibi sıradan numara aldığını ve danışmandan iş istediğini belirtti. Danışmandan gayet olumlu ve iletişimli bir hizmet aldığını anlatan Erkin, “Sonuçta burada çalışan memurlarımızın iş arayan vatandaşlarımızla ne denli iletişim ve yardımseverlik konusunda iyi olduğunu tespit ettim. Bu da beni sevindirdi. Etkili iletişimin ve dayanışmanın iyi olduğunu gördüm. İnşallah bundan sonra da iyi bir iletişim içinde iş arayan vatandaşlarımız yardımcı oluruz.” değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz