"geleneksel Karaurgan Karakucak Güreşleri" Sarıkamış'ta Yapıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, "Geleneksel Karaurgan Karakucak Güreşleri" yapıldı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, "Geleneksel Karaurgan Karakucak Güreşleri" yapıldı.

Sarıkamış'a Karaurgan Köyü muhtarlığı tarafından köydeki çayırlık alanda düzenlenen etkinliğe Kars ve Erzurum'a bağlı ilçelerden 100 sporcu katıldı.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, müsabakaların açılışında yaptığı konuşmada, Karaurgan köyünde gerçekleştirilen güreşlerin 94 yıldır devam ettiğini belirtti.

Güreş sporunun Ata sporu olduğunu, ifade eden Kaymakam Ermiş; "Son zamanlarda ilçemizde spor aktivitelerinin yaygınlaşması için çeşitli projeler hayata geçiriyoruz.Bunlardan voleybol, basketbol, tenis gibi branşlarda özellikle çocuklarımızın yararlanabilmesi için semt sahaları yaptık.Ata sporumuz güreş içinde her türlü imkana sahibiz. Bu güreşlerin gelenekselliğinin yanında artık bu bölgeden Türkiye ve Dünya şampiyonları çıkması gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından yapılan güreşlerde Başpehlivanlığı Abdullah Omaç kazanırken, ikinciliği Adem Akbulut elde etti. Müsabakalarda kilolarında birinci olan sporculara Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından para ödülü verildi.

94'üncüsü yapılan Geleneksel Karaurgan Karakucak Güreşleri meydan ağalığını açık artırmayla 21 bin TL'ye Kars'tan Erkan Aras kazandı.

Yapılan güreş müsabakasına, Sarıkamış Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdür vekili Cem Boçkay, İlçe Jandarma Komutanı Şener Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz