"Gitmeyin" dediler, kazada can verdiler

Adana'daki kazada can veren 3 kişinin, yakınlarının uyarılarına rağmen yeğenlerinin mezuniyet törenine katılmak için yola çıktıkları ortaya çıktı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Adana-Gaziantep bölümündeki trafik kazasında yanarak can veren 3 kişinin, yeğenlerinin mezuniyetine yakınlarının "gitmeyin" demesine rağmen, "Cansu elimizde büyüdü, mutlu gününde yanında olmalıyız" diyerek yola çıktıkları ortaya çıktı.

Gece saatlerinde TAG Otoyolu’nun İncirlik mevkisinde ambulans ve polis araçları için ayrılan noktadan ’yasak olmasına rağmen U" dönüşü yapan bir tıra çarpan araçta bulunan ve yanarak hayatını kaybeden Murat Karasoy ile eşi Ayşe (47) ve kız kardeşi Rüveyda Karasoy’un (40) Mersin’in Mezitli ilçesindeki evlerinde yas hakim.

Reklam
Reklam

ADANA'DA KORKUNÇ KAZA
Ailenin, yakınlarının "mezuniyete gitmeyin" demesine rağmen, "Cansu elimizde büyüdü, mutlu gününde yanında olmalıyız" diyerek yola çıktıkları öğrenildi.

Kazanın, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Peyzaj Mimarlığı bölümünden mezun olan Cansu Karasoy’un mezuniyetine katılan ailenin 2 otomobille yaşadıkları Mersin’e hareket halindeyken meydana geldiği öğrenildi.

Öte yandan, TCDD’den emekli oldukları öğrenilen Murat ve Ayşe Karasoy çiftinin tek çocuğu olan Atalay’ın (16) kazadan ve ailesinin hayatını kaybettiğinden henüz haberdar olmadığı öğrenildi.

Bu arada, sabah saatlerinde cenazeleri teslim almak için Adana Adli Tıp Kurumuna gelen Ayşe Karasoy’un ağabeyi Sait Ersöz de, gazetecilere yaptığı açıklamada, Murat Karasoy ile en son 1 gün önce görüştüklerini belirterek, "Törene gitmemesini söyledim. Neden söylediğimi bilmiyorum ama içime doğdu galiba" dedi.
Adli Tıp Kurumuna gelen Murat Karasoy’un ağabeyi Nurullah Karasoy da kızı Cansu’nun mezuniyet töreninden birlikte döndüklerini anlattı.

Reklam
Reklam

Kendisin bulunduğu aracın kardeşinin kullandığı otomobilden biraz daha geride olduğunu ifade eden Karasoy, daha sonra kardeşi Rüveyda ve yengesi Ayşe Karasoy’un cesetlerini teşhis etti.

Karasoy’un verdiği bilgi doğrultusunda üzerinde cep telefonu çıkan cesedin Ayşe Karasoy’a ait olduğu belirlendi.

Cenazeler yapılan işlemin ardından yakınlarına teslim edilirken, Karasoy çiftinin Mersin’in Cerit köyünde, Rüveyda Karasoy’un ise Niğde’nin Bor ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

Ahmet Çavuşoğlu’nun kullandığı 07 NRL 27 çekici ve 07 NVC 27 dorse plakalı tır, Ceyhan’dan Adana istikametine doğru ilerlerken, TAG Otoyolu’nun İncirlik mevkisinde ambulans ve polis araçları için ayrılan noktadan ’yasak olmasına rağmen ’U" dönüşü yapmış, bu sırada Murat Karasoy (47) idaresindeki 10 AAK 64 plakalı otomobil tırın dorsesine çarpmıştı.

Kazanın etkisiyle LPG’li olan ve alev alan otomobilde bulunun sürücü Murat Karasoy ile eşi Ayşe (47) ve kız kardeşi Rüveyda Karasoy (40) yanarak hayatını kaybetmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz