"Hasta hakkının, doktor öldürme hakkı olarak algılandığı bir dönem"

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktor Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından...

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktor Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesi, Pazarcık Devlet Hastanesi çalışanları tarafından protesto edildi. Pazarcık Sağlık-Sen tarafından Sağlık çalışanları adına yapılan basın açıklamasında sağlık çalışanlarının yüzde 75'inin doğrudan şiddete maruz kaldığını, yüzde 100'ünün ise şiddete tanık olduğu belirtildi. Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mercimek, "Hasta hakkının doktor dövme ve öldürme hakkı olarak algılandığı bir döneme şahitlik ediyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Hastane önünde toplanan yaklaşık 150 sağlık çalışanı adına bir basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mercimek, bugün Pazarcık’ta acil hasta dışında hasta kabul edilmeyeceğini belirtirken Gaziantep’te görev başında öldürülen meslektaşları için bu kararı aldıklarını belirtti. Basın açıklamasında çalışan herkese sahip çıkılması gerektiğini belirten Mercimek, "Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan Kalp ve Göğüs Cerrahı Op. Dr. Ersin Arslan hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bu son olay da göstermektedir ki toplumsal şiddet bugün akıl almaz boyutlara ulaşmıştır. 17 yaşındaki bir çocuğun bir hekimi, bunun da ötesinde bir insanı öldürecek boyutlara gelmesine ya da getirilmesine neden olan psiko-sosyal faktörleri önlemek ve caydırıcı tedbirleri alma gerekliliğini bugün de vurguluyoruz. Bugüne kadar özelde sağlıkta şiddet genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi ile yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasına neden olacaktır. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: