"Havza Tarihinin En Büyük Degaj Olayı"

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu İşletme Müdürü Nihat Kayabalı, bugüne kadar en büyük metan gazı...

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu İşletme Müdürü Nihat Kayabalı, bugüne kadar en büyük metan gazı püskürmesi (degaj) karşısında çaresiz kaldıklarını kaydetti. Kayabalı, “9 şiddetindeki bir depremle karşılaştığınızda çaresiz kalırsınız. Bugün kaldığımız çaresizlik de budur maalesef.'' dedi.

Zonguldak'ta maden ocağındaki göçükten dün akşam çıkarılan 2 işçinin cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak DNA testinin ardından ailesine teslim edilecek. TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde yaşanan metan gazı püskürmesinden yerin 600 metre altında bin 500 metreküp kömürün altından 5 gün sonra çıkartılan Yüksel Koca ve Hüseyin Kürekçi'nin cenazeleri kimlik tespiti için Ankara Adli Kurumu'na gönderildi. Yakınlarından alınan DNA örnekleriyle eşleştirme yapılacak olan cenazeler, kimlik tespitinin kesinleşmesinden sonra Zonguldak'taki köylerinde toprağa verilecek.

Reklam
Reklam

İŞLETME MÜDÜRÜ KAYABALI: BUGÜNE KADARKİ EN BÜYÜK METAN GAZI PÜSKÜRMESİ

Yaşanan facia hakkında değerlendirmede bulunan TTK Kozlu İşletme Müdürü Nihat Kayabalı, şunları söyledi: "4 vardiya halinde çalıştık. Zonguldak Maden Havzası tarihinde bu güne kadar yaşanan en büyük degaj (metan gazı püskürmesi) olayıdır. 30 seneye yakın burada görev yapıyorum. Ne bu dönemde ne de daha önce bu boyutta hiç böyle bir degaj duymadım. Bu büyüklüğe göre tedbir almak da hakikaten ön görülemeyebilir. 8 şiddetindeki deprem için bütün hazırlıklarınızı yaparsınız; ancak 9 şiddetindeki depremle karşılaşınca hiçbir şey yapamazsınız. Bu sefer doğaya yenilirsiniz. Bu olayın büyüklüğünü ancak bu şekilde tanımlayabilirim."

Maden ocağında hayatlarını kaybeden iki madencinin cenazelerini güvenli mesafeden aldıklarını anlatan Kayabalı, "İki arkadaşımızı ateş mahallinden aldık. Ateş mahalli bizim için güvenilir mesafedir. Burası asırlık kurumdur. Ateş mahalli bu mesafelerde kurulur, atılır. Ateş mahallini de kapsayan büyüklükte bir hadise yaşadık. Dolayısıyla çaresiz kaldık. Allah tekrarını göstermesin." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: