"Hayvanlara bir kap yemek ve su da siz verin"

Hayvan haklarına dikkat çekmek, onlara saygı gösterip bir kap yemek ve su verilmesini sağlamak amacıyla...

Hayvan haklarına dikkat çekmek, onlara saygı gösterip bir kap yemek ve su verilmesini sağlamak amacıyla Anadolu’yu karış karış dolaşan Hayvan Hakları Federasyonu’na bağlı Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO), Akdeniz Bölge temsilcisi Semih İğdigün, ‘Onlar İçin Bir Damla Yaşam’ aracıyla Samsun’a geldi.
Cumhuriyet Meydanı’nda anonslarla vatandaşların dikkatini çekmeye çalışan İğdigün, duyarlı vatandaşları hayvanlara bir kap yemek ve su vermeye davet etti. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da katıldı. Hayvanların hissiyatına kulak verilmesini sağlamak amacıyla Türkiye’yi dolaşmaya karar verdiğini ifade eden Dohayko Akdeniz Bölge Temsilcisi Semih İğdigün, anons sistemiyle sokak sokak dolaşıp sahipsiz hayvanlar için bir kap yemek ve su dilendiklerini söyledi. Bu konuda okullarda seminerler verdiğini ifade eden İğdigün, “Gittiğimiz illerde valililerimiz ve belediye başkanlarımızla görüşüp barınak yapımı noktasında fikir alışverişi yapıyoruz. Barınak yapımı noktasında görüşüyoruz. Amacımız sadece canları kurtarmaktır. Doğuda 14 ili dolaştım. Her yeri dolaşacağım. Bu mesajı her yere yayıyoruz." dedi.
Türk milletinin vicdanlı ve merhametli olmasına karşın sokak hayvanlarına sahip çıkmayı unuttuğunu dile getiren Semih İğdigün, bu gezilerde unutkanlığı akıllara taşımayı hedeflediklerini bildirdi.
Geçmişte bu hayvanları öldürmek için görevli olan belediyelerin bugün yaşatmak için çaba gösterdiğine dikkat çeken İğdigün, hayvan bakım yerleri sayısının günden güne arttığını da sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise hayvanların çok hırpalanması, şehirleşmeyle birlikle hayvanların yaşam alanlarının daralmasına ilişkin ciddi problemlere tanık olduklarını hatırlattı. Buna dönük büyük çaba harcadıklarının altını çizen Başkan Yılmaz, “Biz de belediye olarak hayvanlara bakım hizmete veriyorduk. İstediğimiz konforu sağlayamıyorduk. Bugün eski Ankara yolu üzerinde 15 dönüklük bir arazi üzerinde bir doğal ortam içinde başı boş hayvanları toplayıp götürüp, ihtiyaç duyduğu süre içinde doğal ortamda kalmasını, her türlü gıdayı ve sağlık hizmetini alabileceği bir mekan yapıyoruz. İşlem tamamlanmış değil ama küçük prosedürleri var. Ondan sonra süratle barınaklar yapılacak." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz