"Helal sertifikası yeni pazarların anahtarı"

Anadolu Teknik Elemanları Derneği (ANATEKDER) tarafından düzenlenen ‘Helal Gıda’ konulu konferansın konuşmacıları, 'Helal Gıda Sertifikası'nın...

Anadolu Teknik Elemanları Derneği (ANATEKDER) tarafından düzenlenen ‘Helal Gıda’ konulu konferansın konuşmacıları, 'Helal Gıda Sertifikası'nın önemine işaret ederek, "Helal Gıda Sertifikası hem ticaret hem de sağlık yönüyle önemli. Belgeye sahip ürünlerin sağlıklı olduğuna güvenilir." dediler.
Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansın açış konuşmasını yapan ANATEKDER Başkanı Reşat Kır, 2002 yılında kurulan derneklerinin üyelerin bilgi birikimlerini tazelemek ve bu şekilde kamuoyunu doğru şekilde yönlendirmek amacıya zaman zaman eğitim seminerleri ve konferanslar düzenlediğini hatırlattı.
Eğitim çalışmaları kapsamında ‘Helal Gıda’ konulu konferansı düzenlediklerini belirten Başkan Kır, 'Helal Gıda' konusunun bir süredir ülkenin gündeminde yer aldığını söyledi. Reşat Kır, “Helal gıda sertifikasyonu doğrultusunda yapılan çalışmaların gecikmeli de olsa ülkemizin gündemine gelebilmiş olması iki ana ihtiyacın karşılanması bakımından sevindirici bir gelişme olmuştur. Hadisenin birinci boyutu üreticiler bakımından büyük önem arz etmektedir. Bilhassa İslam coğrafyasına ürün pazarlamak isteyen imalatçılar, sırf helal belgesine sahip olmadıkları için bu imkandan mahrum kalıyorlardı. Mesela yakın zamana kadar Suudi Arabistan’ın beyaz et ihtiyacı binlerce kilometre uzaklıktaki Brezilya tarafından karşılanıyor, mesafe olarak bize daha yakın olmasına rağmen aynı kalitede ürün sunmamıza rağmen ürünlerimizin helal olduğunu belgelendirmediğimiz için bu pazarda kendimize yer bulamıyorduk." dedi.
ANATEKDER Başkanı Reşat Kır, özellikle gıda ve ihtiyaç maddelerinin güvenilir kuruluşlar tarafından ‘helal’ sıfatıyla belgelendirilmesi istikametindeki uygulamaların yaygınlaşmasının, daha büyük bir güvence ve emniyet sağlayacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

HELAL, BİR YAŞAM BİÇİMİDİR
Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kâmi Büyüközer de helal kavramının bir yaşam biçimi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
“Helal gıda, ilk Peygamber Hz. Adem’den bu yana peygamberler aracılığı ile bizlere tebliğ edilmiş ve önemine dikkat çekilmiştir. Helal bir yaşam biçimidir ve Allah’ın bir emridir. Helal, biz Müslümanlar için imanî bir meseledir. Helal, Allah’ın koyduğu bir sistemdir. Helal hayat sistemini devam ettirmek için öncelikle yiyecek ve içecekte helal olanı tercih etmeliyiz. Maalesef neyin helal, neyin haram olduğu konusunda son zamanlara kadar büyük sıkıntılar yaşanmaktaydı. Helal Gıda Sertifikası ile bu engel büyük ölçüde aşılmış oluyor. Ürettiğiniz ürünlerin helal olduğunu ispatlamak için artık Müslüman olmanız yeterli gelmiyor.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz