"Herkesin bir Vanlı komşusu olsun"

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde oturan Aksoy ailesi Vanlı depremzedelere kucak açtı. Yardımsever aile evlerinin giriş katındaki...

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde oturan Aksoy ailesi Vanlı depremzedelere kucak açtı. Yardımsever aile evlerinin giriş katındaki deniz manzaralı bir daireyi Van'dan gelecek aile için ayırdı. Aile “benim de Vanlı komşum olsun’ kampanyası başlatılsın” dedi.
Gülyalı'da oturan Salih ve Saiden Aksoy çifti evlerinin giriş katında bulunan deniz manzaralı bir daireyi Van'dan gelecek olan depremzede aileye tahsis etti. Geçmişte kendilerinin de bir süre evsiz kaldıklarını söyleyen Salih Aksoy, depremzedelerin içinde bulundukları durumu anladığını ifade ederek, “Ben küçükken evsiz kaldık. Konu komşu bize sahip çıktıda başımızı sokacak bir yer bulduk. Evsizliğin ne demek olduğunu iyi biliyorum yani. Van’da yaşayanları en iyi ben anlarım. Bu karda kışta soğukta neler çekiyorlar tahmin edebiliyorum. O yüzden bizde Van’dan bir depremzede aileye evimizi açmaya karara verdik." dedi.
Eşiyle birlikte televizyonda depremzedelerin soğukta verdikleri yaşam mücadelesini gördükten sonra Gülyalı Kaymakamlığı’na dilekçe verdiklerini anlatan Saiden Aksoy, “Televizyonda o çocukların soğukta tir titreyen hallerini görüyorum her gün. Sırayla sobanın başında nöbet tuttuklarını söylüyordu. Çünkü, zehirlenmekten korkuyorlarmış bu yüzden sırayla uyuyorlarmış. O soğuktan eli yüzü titreyen amcaları, çocukları görünce içim parçalandı. Bende eşime git kaymakamlığa başvuralım. Evin alt katını bir Vanlı aileye verelim dedim. Gülyalı Kaymakamlığı’na dilekçe yazdık, onlarda kabul ettiler. Biz Almanya’ya ilk gittiğimiz yıllar Almanlar bize en kötü evlerini veriyorlardı. İçinde durulmayacak evlerde oturtturdular bizi. Şimdi aynı sıkıntıları Vanlı kardeşlerimiz yaşıyor. Onlarda evsizler. Hem de bu soğuk kış günlerinde onları en iyi biz anlarız. ” diye konuştu.
Salih Aksoy bu davranışlarının örnek olmasını dilerken, “İnşallah bizim bu davranışımız örnek olur. Durumu iyi olan herkes Van’da zor şartlarda olan bir aileye yardım. Ben “Vanlı Bir Komşun Olsun” adlı bir kampanya başlatılsın istiyorum.” dileğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz