"Hz. Muhammed yaşayarak öğretmiştir"

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Budak, "Öğretmenlerin...

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Budak, "Öğretmenlerin ve pedagogların örnek alması gereken öğretim modellerinden birisi peygamber efendimizi uyguladığı modeldir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) söylediklerini yaşayarak öğretmiştir. Bu model en iyi modellerden birisidir." dedi.
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi’nde 'Hz. Peygamber’in Eğitim ve Öğretim Metodları' konulu konferans düzenlendi. Hz. Peygamber’in (s.a.s) hakkıyla bilinmesi gerektiğine işaret eden Budak, sünnetlerinin de hayatımıza uygulanmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Peygamberin yeme, içme ve sosyal hayatta örnek hareketleri bulunduğunu hatırlatan Budak, "Allah bizden peygamber efendimizin örnek alınmasını istiyor. Nebi’nin öğretmenliğini anlatan birçok kitap bulunuyor. Cuma Suresi’nin 2. ayetinde de Peygamber Efendimiz'in öğretmenliğini anlatıyor." şeklinde konuştu. En önemli öğretim metodlarından birini yaşayarak öğretme olduğunu belirten Budak, öğretmen ve rehberlerin bu öğretim metodunu göz önünde bulundurma gerektiğine işaret etti.
Budak, peygamber efendimizin söylediklerini yaşadığından dolayı başarılı olduğunu belirterek, "İnsanlar yaşamadıkları şeyleri öğretemezler. Eğer bir insan söylediği şeyleri yaşıyorsa çevresindekilere de onu çok kolay bir şekilde öğretebilir. Bu yüzden ummi (okuma-yazma bilmeyen) bir peygamber insanlık tarihini değiştirmiştir. Bugünkü eğitmenlerin de bu öğretim yöntemini uygulaması gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz