"İçme suyu havzalarının kirletilmesinin önüne geçtik"

Bursa Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Doğancı Barajı’ndan şehre verilen suyu,...

Bursa Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Doğancı Barajı’ndan şehre verilen suyu, TSE 266 ve Sağlık Bakanlığı’nın ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik’ uyarınca belirlenen kriterlere göre kullanıma sunduklarını söyledi.

Çetinavcı, bu konuda çalışmalarında yüzde yüzlük bir başarı elde ettiklerini belirterek, “Bursa’da içmesuyu havzalarında bulunan kirletici kaynakları denetim altına alarak, havzaların kirletilmesinin önüne geçtik. Çevre ve insan sağlığına önem verdiğimizden dolayı su kaynakları havzalarında bulunan ev ve işyerlerini tespit ediyor ve kaynakların kirletilmemesi için gerekeni yapıyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bursa’nın, çeşmeden akan suyun içilebildiği ender şehirlerden biri olduğunu hatırlatan İsmail Hakkı Çetinavcı, yeni bir içme suyu analiz laboratuvarını da bu yıl içerisinde devreye almayı hedeflediklerini söyledi. Çetinavcı, atık suların arıtılması sonucunda biriken çamurun kurutularak çevre kirliliğinin önüne geçilmesini sağlayan çamur kurutma tesisini de 2014’te hizmete açmayı hedeflerini vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz